duminică, 13 aprilie 2008

Baietii sunt baieti chiar si printre maimute

Posted on 01:52 by Cioara Andrei


Teoria conform careia gustul copiilor pentru jucarii este determinat la nivel hormonal, a dat nastere multor dispute intre oamenii de stiinta. Ultimul studiu, realizat in Statele Unite, demonstreaza totusi ca alegerea jucariilor este dictata la nivelul cromozomilor.

O echipa de cercetatori, condusa de Kim Wallen, biolog la Centrul National de Studiu asupra Primatelor, din Atlanta, a intreprins un studiu mai putin obisnuit, avand ca subiect puii de maimuta. 11 masculi si 23 de femele au fost puse in situatia de a alege intre jucarii de plus sau jucarii reprezentand camioane si mingi. Surpriza a aparut in momentul in care toti masculii s-au indreptat catre masini lasand animalele de plus aproape neatinse. In schimb, femelele au parut mult mai curioase incercand ambele categorii.Un rezultat asemanator l-a avut si un test realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea A&M din Texas, care au demonstrat atractia maimutelor masculi pentru jucariile „masculine”. Studiul a fost publicat in revista de specialitate Hormones and Behavior.
SURSA: WWW.DESCOPERA.RO

Response to "Baietii sunt baieti chiar si printre maimute"

.
Larisa Says....

Animalele sunt mult mai inteligente si mai complexe decat credem sau am descoperit noi oamenii pana acum, dovezi in acest sens putem gasi nenumarate in felul in care ele supravietuiesc, sunt organizate, apartin unor grupuri, isi ingrijesc puii, se apara de pradatori, adaposturile pe care le au, originalitatea si imaginatia de care dau dovada in unele situatii, iar exemplele pot continua. Totul este sa avem mintea deschisa la posibilitatea ca ele ne sunt cu mult superioare in unele privinte!

Leave A Reply

Lista mea de bloguri

Media

Postări populare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TRAFIC 2

livescore in

promovare