vineri, 9 mai 2008

500.000 de pelerini romano-catolici aşteptaţi la Şumuleu Ciuc

Posted on 18:19 by Cioara Andrei


Agitaţie mare la biserica franciscană din Şumuleu Ciuc, acolo unde sâmbătă sunt aşteptaţi pelerini din întreaga lume.

E o tradiţie ca de Rusalii, credincioşii romano-catolici să se închine la statuia Maicii Domnului despre care se spune că ar avea puteri tămăduitoare. Pelerinajul a început deja - biserica de la Şumuleu e plină încă de pe acum de credincioşi care aşteaptă răbdători să ajungă la statuia maicii Domnului.

Numărul uriaş de pelerini care vin anual la Şumuleu Ciuc a făcut ca hotelurile şi pensiunile din Harghita şi chiar din Covasna să se umple de lume. Nu mai găseşti nicăieri un loc de cazare cu toate că preţurile în această perioadă sunt duble faţă de restul anului.

Autorităţile maghiare au introdus chiar un tren special care a pornit de la Budapesta şi va ajunge la Miercurea Ciuc. Autocarele şi autobuzele n-au mai făcut faţă cererilor credincioşilor care vor neapărat să asiste sâmbătă la slujba de Rusalii. Pentru că majoritatea pelerinilor vin din Ungaria, grupurile vor fi însoţite şi de poliţişti maghiari.

Puhoiul de lume nu va încăpea în biserică aşa că slujba de Rusalii se va ţine pe un deal de la marginea localităţii. Slujba de la Şumuleu va începe sâmbătă la ora 12.00 când oamenii pornesc în procesiune spre dealul unde se ţine ceremonia religioasă.



sursa: www.protv.ro

Te vezi la Stirile PRO TV emisune din anul 2007.


Response to "500.000 de pelerini romano-catolici aşteptaţi la Şumuleu Ciuc"

Leave A Reply

Lista mea de bloguri

Media

Postări populare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TRAFIC 2

livescore in

promovare