sâmbătă, 10 mai 2008

Imagini impresionante! Drumul credinţei la Şumuleu Ciuc

Posted on 22:14 by Cioara Andrei

Peste jumătate de milion de catolici din Australia, Germania Marea Britanie ori Canada s-au strâns la Şumuleu Ciuc, la unul dintre cele mai mari pelerinaje din Europa.

Şi-au aşteptat cu orele rândul ca să atingă o statuie a Fecioarei Maria despre care cred că face miracole. O singură rugăciune, rostită de peste 500 de mii de oameni. Peste tot pe dealul Şumuleu Mic, pelerini. Stau înghesuiţi unul într-altul şi tot nu au loc. În faţa altarului imens, înalt de 15 metri şi lung de aproape 50, stă neclintită o mare de oameni, chemaţi de credinţă. Începe ploaia, însă nimeni nu se clinteşte.

Au urcat apoi un deal ca să ajungă la un altar imens unde s-a oficiat o slujbă specială în cinstea Rusaliilor prăznuite duminică. Ca să ajungă însă în vârful dealului, cei peste 500.000 de pelerini au avut de înfruntat o pantă abruptă. Mulţi au urcat aproape târâş, dar nu au renunţat.

Biserica franciscană de la Şumuleu Ciuc şi statuia Fecioarei au o aură de legendă. Povestea spune că, pe vremea turcilor, când satul a fost cucerit, otomanii au vrut să scoată din biserică simbolul credinţei. Statuia ar fi devenit dintr-o dată atât de grea, încât nu a putut fi clintită. De atunci, s-a răspândit vestea despre minune, iar catolicii se adună în fiecare an de Rusalii la locul sfânt.



sursa: www.protv.ro

Response to "Imagini impresionante! Drumul credinţei la Şumuleu Ciuc"

Leave A Reply

Lista mea de bloguri

Media

Postări populare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TRAFIC 2

livescore in

promovare