joi, 26 iunie 2008

Imagini şocante pe pachetele de ţigări!

Posted on 22:46 by Cioara Andrei


Din iulie, toţi românii care simt nevoia să-şi intoxice plămânii cu fumul de ţigară vor avea în faţa ochilor imagini şocante în care vor putea vedea efectele tutunului.

Ţara noastră este a doua din Uniunea Europeană, după Belgia, care va avea pachete de ţigări cu fotografii cumplite.Poze cu plămâni distruşi de tutun, dar şi cu tumori canceroase. Sunt însă imagini mai puţin dure în comparaţie cu cele care apar pe pachetele din Thailanda sau Brazilia, de exemplu.

Pachetele cu imagini vor ajunge la consumatori în două, cel mult patru săptămâni. În plus, actualele pachete, fără imagini, mai pot fi vândute încă un an.

Măsura are ca scop reducerea numărului dependenţilor de tutun. În Canada, de exemplu, imaginile i-au făcut pe 44% dintre fumători să încerce să renunţe la tutun.

De luna viitoare, fumătorii vor afla direct de pe pachetul de ţigări cum arată o tumoare de esofag sau un plămân măcinat de tutun. În plus, vor vedea copilaşi intoxicaţi de fumul adulţilor cărora nu le pasă de ei. Aceste imagini vor fi însoţite de mesaje de genul „Fumatul poate provoca o moarte lentă şi dureroasă", menite să-i convingă pe fumători să renunţe la viciul lor.

Conform statisticilor, la noi sunt cinci milioane de fumători care ard în fiecare an 35 de miliarde de ţigări. 33.000 îşi pierd anual viaţa din cauza bolilor asociate fumatului.

sursa: www.protv.ro


Response to "Imagini şocante pe pachetele de ţigări!"

Leave A Reply

Lista mea de bloguri

Media

Postări populare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TRAFIC 2

livescore in

promovare