miercuri, 11 martie 2009

Liverpool, Chelsea, Bayern şi Villarreal, în sferturile Ligii!

Posted on 00:46 by Cioara Andrei


Meciuri de zile mari în această seară în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Opt echipe, 19 goluri şi patru calificate. Aceasta a fost reţeta pe care partidele din cea mai puternică competiţie europeană ne-au propus-o astăzi. Veniţi cu gânduri mari pe Anfield, cei de la Real Madrid au părăsit arena cu capetele plecate, după ce "cormoranii" i-au ciugulit de patru ori. Fostul rival al "galacticilor", Fernando Torres a dat tonul, fiind completat de căpitanul Gerrard ( 2 reuşite) şi în final de Dossena care au arătat că Realul mai are mult până departe."Cormoranii" zboară liniştiţi spre sferturi şi arată din nou ca, de câţiva ani, sunt specialiştii Ligii, făcându-i pe jurnaliştii de la AS să titreze: "Madrid, esto es Anfield!"

Dorinţa lui Ranieri de răzbunare prindea contur, când Trezeguet şi Iaquinta năucesc apărarea lui Chelsea, iar atacantul italian face 1-0. Catenaccio până în ultimul minut al primei reprize, atunci când pragmatismul englez a ieşit la suprafaţă. Lampard trage senzaţional, Buffon respinge în bară, iar Essien aleargă mai repde decât fundaşii lui Juve şi împinge mingea în plasă. 1-1 şi misiune din ce în ce mai grea pentru "Bătrâna Doamnă". Chiellini se plictiseşte de fotbal, ia cartonaş roşu şi deja speranţele sunt năruite. Golul lui Del Piero din penalty aprinde un foc mocnit, stins în minutul 88 de ivorianul Drogba, ce îl învinge pe Buffon. 2-2 şi Gus Hiddink duce echipa de pe Stamford Bridge mai departe.

Măcel la Munchen! 7-1 pentru Bayern, iar Sporting iese din Ligă la fel de şifonată ca Roma lui Chivu de acum câţiva ani, când Manchestrul "spăla cu ei pe jos". Nu sunt multe de spus despre această partidă. La un asemenea scor e simplu de imaginat că nemţii au vrut să facă show şi au arătat puterea unor "panzere" de Bundesliga. Renegatul  Podolski arată că ştie cu mingea şi înscrie în 30 de minute de două ori. Polga este ameţit de atacurile nemţeşti şi o bagă singur în aţe. Moutinho răbufneşte la un contraatac şi înscrie pentru 4-1 , în timp ce Schweinsteiger pedepseşte repede această "aroganţă" portugheză şi la nici un minut înscrie pentru 4-1. În repriza secundă lucrurile se liniştesc, dar iese la rampă Thomas Muller, un "panzer" de 19 ani care centrează pentru golul lui Van Bommel şi chiar reuşeşte să dea gol în ultimul minut. 7-1 şi portughezii pleacă acasă să mai studieze jocul cu balonul rotund.

Infernul grecesc de la Atena nu a salvat-o pe Panathinaikos de eliminarea din Ligă. Ofrandele aduse zeilor de către grecii antici nu i-au ajutat în timp pe fotbaliştii grupării elene, care a sfârşit bătălia din Champions League răpuşi de "submarinul galben" al Spaniei. În prima repriză grecii au tot căutat fisuri în defensiva celor de la Villareal, dar fără succes. "Periscopul" spaniolilor vede repede peste defensiva elenă şi Ibagaza nu rateazăşansa: prima torpilă îşi atinge ţinta. Panathinaikos nu cedează şi în minutul 55 Mantzios reface scorul din tur, 1-1 şi meciul putea ajunge în prelungiri, dar Llorente nu este de acord cu acest lucru, înalţă "submarinul", ţinteşte şi în minutul 70 trimite a doua torpilă pentru greci. Nimic nu mai merge apoi în jocul "verzilor" iar Villarreal se califică în sferturile Ligii Campionilor. Spanioli au mai fost pe acolo, dar Arsenal (-ul) britanic i-a scufundat.

Liverpool - Real Madrid 4-0 (Torres '16, Gerrard '28 '46, Dossena '88), 1-0

Juventus - Chelsea 2-2 (Iaquinta '19, Del Piero '74 / Essien '45, Drogba '83), 0-1

Bayern Munchen - Sporting 7-1 (Podolski '7 '34, Polga - autogol, Schweinsteiger '43, Van Bommel '74, Klose '82, Muller '90 / Moutinho '42), în tur 5-0

Panathinaikos - Villarreal 1-2 (Mantzios '55 / Ibagaza '49, Llorente '70), 1-1

sursa: ProSport

Response to "Liverpool, Chelsea, Bayern şi Villarreal, în sferturile Ligii!"

Leave A Reply

Lista mea de bloguri

Media

Postări populare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TRAFIC 2

livescore in

promovare