duminică, 13 septembrie 2009

Aniela marea premiera astazi la ora 20:30 la ACASA TV

Posted on 22:55 by Cioara Andrei

Prima telenovelă românească de epocă, „Aniela”, cea mai scumpă producţie Pro

mance, iese astăzi „în lume”, având parte de o lansare fastuoasă şi cu mult glam
our.

Lansarea serialului se va desfăşura pe două paliere: începând cu ora 19.30, pe covorul roşu întins în faţa intrării în Cinema PRO, sunt aşteptate să păşească vedetele – care umplu „până la refuz” distribuţia serialului –, precum şi invitaţii acestora, iar de la ora 20.30, se va difuza episodul-pilot al serialului (cu o durată de peste două ore), atât în sala de la Cinema Pro, pentru vedete şi invitaţii lor, cât şi pe canalul TV Acasă, pentru spectatorii obişnuiţi.

Pe Acasă

vor şi rămâne Aniela şi celelalte personaje care-şi trăiesc aventurile în România anilor 1900, telenovela urmând să fie difuzată în fiecare zi de luni până vineri, de la ora 20.30. Deşi începe să fie difuzat din această seară, serialul, prin care compania
Promance, parte din MediaPro Pictures, îşi propune să schimbe istoria televiziunii româneşti, continuă să fie filmat, pentru că este vorba de un număr mare de episoade, încă nespecificat, în orice caz de ordinul sutelor.

Distribuţie impresionantă

În esenţă, ca orice produsde felul acesta, „Aniela” spune o poveste de iubire care va trebui să înfrunte rigorile epocii pentru a supravieţui, pe modelul clasicelor genului, „Sclava Isaura”, „Esmeralda” sau „Kassandra”, ale căror scenarii, la rândul lor, trag masiv cu „ochiul” la romanul-foileton al secolului XIX, gen „Misterele Parisului” sau „Memoriile diavolului”.

Ceea ce este, într-adevăr, spectaculos la producţie, pe lângă investiţiile deloc neglijabile făcute în decoruri şi în costume, este distribuţia impresionantă, care prilejuieşte, în premieră, întâlnirea a 70 de mari actori ai scenei şi cinematografiei româneşti, printre care se numără Gheorghe Dinică, Marin Moraru, Dan Condurache, Florina Cercel, Stela Popescu, Dana Dembinski, Marian Râlea, Dionisie Vitcu, Costel Constantin, Ana Ciontea, Virginia Rogin, Alina Chivulescu, Eugenia Şerban şi, de parcă n-ar fi fost de-ajuns, o participare extraordinară a actriţei Maia Morgenstern, fostă „mamă a lui Iisus”.


Pe de-o parte, avem participarea specială a acestor actori profesionişti, consacraţi, unii dintre ei într-adevăr mari, pe de alta avem, în rolurile principale, „garnitura” tradiţională a telenovelelor marca Promance, postul Acasă mizând astfel pe fidelitatea publicului telespectator faţă de interpreţii pe care i-au urmărit şi îndrăgit în „Inimă de ţigan”, „Regina”, „Lacrimi de iubire” sau „Îngeraşii”: este vorba de Adela Popescu, Mihai Petre, Sabina Posea şi Bogdan Albulescu (în cele patru roluri principale), precum şi de Diana Dumitrescu, Ioan Isaiu, Nicoleta Luciu, Iuliana Luciu, Alexandru Papadopol, Emil Măndănac, Răzvan Fodor, Ioana Ginghină, Andreea Pătraşcu, Laura Cosoi, Majda Abdoulumosha, Loredana Groza, Denis Ştefan ş.a.


Lor li se adaugă cele peste 150 de persoane care fac parte din figuraţia acestui serial, „interpretând” precupeţe, ofiţeri, doamne din înalta societate, servitoare, cusătorese, iaurgeriţe, cerşetoare, copii de trupă sau coşari, cu scopul de a da culoare şi a reproduce atmosfera de la începutul secolului trecut.


96 de decoruri şi peste 1000 de costume

Scenarista Simona Macovei şi regizorii Iura Luncaşu, Alex Fotea, Bogdan Dumitrescu, Mihai Brătilă au început documentarea despre perioada La Belle Epoque cu multe luni în urmă. Nu doar personajele trebuiau să se încadreze în rigorile epocii, ci şi arhitectura clădirilor, design-ul interioral acestora, străzile, trăsurile sau sistemul de iluminare, precum şi fiecare detaliu întîlnit la orice pas.

Aceasta a fost sarcina departamentului de scenografie condus de Oana Radu, care a construit exterioare şi interioare reproducând în detaliu arhitectura românească a epocii, caracterizată prin îmbinarea elementelor romantice, neoclasice şi brâncoveneşti.

96 de decoruri interioare au fost construite special pentru această producţie, inclusiv o parte de stradă din epoca respectivă, denumită „Uliţa Mare”.

Designerii costumelor acestui serial – Radu Mada şi Adriana Popa – au pornit, la rândul lor, într-o incursiune în istoria costumului, pentru a crea cele peste 1000 de piese vestimentare în atelierul de croitorie din Studiourile MediaPro din Buftea.

Mai mult decât atât, designeri autohtoni precum Wilhelmina Artz, Oana Manolescu, Cristian Samfira, Lena Criveanu, Silvia Şerban, Maria Lucia Hohan, Elena Perseil, Agnes Toma, Florentina Stoenescu şi Kristina Dragomir au dat curs invitaţiei de a crea cele mai spectaculoase rochii de bal şi accesorii pentru primul serial românesc de epocă.

Telespectatorii vor intra în atmosfera anilor 1900 ajutaţi de ritmul melodiei de generic, „Aniela”, interpretată de Loredana şi Adela Popescu, într-un duet inedit. Videoclipul melodiei s-a filmat în decorurile din Buftea, dar şi la Palatul Mogoşoaia. Alături de Mogoşoaia, celelalte locaţii cu „parfum de epocă” unde s-au filmat şi se filmează în continuare secvenţe pentru acest serial sunt Muzeul Goleşti, Conacul de la Joiţa şi Domeniul Ştirbei.

O iubire dincolo de convenţii

Despre ce va fi vorba, în cele din urmă? Promisă în căsătorie unui tânăr provenit dintr-o familie nobilă, Aniela Elefterios (Adela Popescu) credea că viaţa ei era perfectă şi visa cu încântare la ziua în care avea să devină soţia Prinţului Mihail (Emil Măndănac).

Dar destinul îi dă o cruntă lovitură. Ianache Elefterios, tatăl ei, se sinucide din cauza datoriilor acumulate la jocurile de cărţi şi într-o clipă lumea din visul Anielei se năruie. Acum tânăra este nevoită să se confrunte cu cruda realitate, orice uşă i se închide în faţă, iar la logodnicul ei nici nu mai are curajul să viseze, pentru că o fată fără dotă nu mai are niciun viitor.

Radu Vulturesco, fiul cel mare al magnatului Iorgu Vulturesco, un ofiţer demn în Regimentul Principesei Moştenitoare, crede în iubire şi are curajul nemaiîntâlnit de a înfrunta rigorile vremii. El se îndrăgosteşte de Aniela, de puritatea şi inocenţa ei şi nu ţine seama de regulile stricte ale vremurilor, în care unui ofiţer nu îi este permisă căsătoria cu o fată fără dotă. Dar iubirea lor va întâlni obstacole greu de trecut.






sursa: EVZ.RO

Response to "Aniela marea premiera astazi la ora 20:30 la ACASA TV"

.
Wendy Says....

Vă mulţumim pentru vizitarea mine, Aştept cu nerăbdare să se întoarcă dumneavoastră. God Bless!

.
SKRATTANDE FÅGLAR Says....

Suntem foarte încântaţi că ne cad de reglementare, în gustul tau! Aflaţi mai multe acum pentru iad ...

Leave A Reply

Lista mea de bloguri

Media

Postări populare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TRAFIC 2

livescore in

promovare