sâmbătă, 13 martie 2010

Salvaţi de Unirea! Tot cu 6 echipe în cupele europene

Posted on 20:22 by Cioara Andrei


Chiar şi fără vreo echipă românească în optimile din Liga Campionilor (CL) şi Liga Europa (EL), Liga I va trimite şi peste două sezoane, în ediţia 2011-2012, tot şase reprezentante în cupele europene: două în CL (campioana direct în grupe şi vicecampioana în preliminarii) şi patru în Europa League.

Parcursul slab al echipelor Dinamo, Steaua, CFR Cluj şi FC Timişoara în grupele EL a fost parţial salvat de evoluţiile notabile ale Unirii Urziceni, care s-a calificat în primăvara EL din grupele CL. Totuşi, atuul nostru pentru sezonul 2011-2012, în calcularea coeficienţilor căreia se ia în considerare actuala ediţie, e reprezentat mai de­­grabă de contraperformanţele ur­­măritoarelor Ro­­mâniei din clasamentul UEFA.

Urmăritoarele României, la fel de slabe

Astfel, România, aflată pe locul 8, este urmată de Portugalia, Olanda, Turcia şi Grecia. Olanda şi Turcia nu mai au nici ele reprezentante în Europa, deci vor stagna, ca şi noi. Portugalia (rămasă cu două echipe) ne poate depăşi, dar chiar şi căzută pe locul 9, ţara noastră va trimite tot cele şase echipe, în timp ce Grecia (şi ea rămasă cu două echipe) este la o distanţă prea mare (29,899 faţă de 39,491, cât este coeficientul nostru) pentru a ne depăşi. Aceasta cu atât mai mult cu cât cele două echipe din Grecia rămase în Europa au şanse mici de calificare după meciurile de acasă din tur: Olympiacos - Bordeaux 0-1 (CL) şi Panathinaikos - Standard 1-3 (EL). Pentru sezonul viitor, deja încheiat din punctul de vedere al coeficienţilor, Liga I va avea tot două reprezentante în CL şi patru în EL. Ca urmare, și următoarea ediție de campionat se anunță de foc, date fiind bonusurile materiale consistente din CL.
















sursa: ProSport


Response to "Salvaţi de Unirea! Tot cu 6 echipe în cupele europene"

Leave A Reply

Lista mea de bloguri

Media

Postări populare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TRAFIC 2

livescore in

promovare