joi, 18 martie 2010

Video Dinamo - Steaua 2-0 golurile

Posted on 15:19 by Cioara Andrei









Dinamo a învins Steaua pentru că a fost mai bună, dar şi pentru că Stoichiţă a fost obligat să aplice "consideraţiile tactice" ale patronului

Dinamo a învins-o pe Steaua (scor 2-0) în derby-ul campionatului prin golurile marcate de Marius Alexe, în minutul 34, şi Andrei Cristea, în minutul 82. Astfel, finalul sezonului anunţă o luptă dramatică.

Meciul începe abrupt. Nu e loc de preludiu, încălzirea au făcut-o deja patronii la TV şi suporterii pe străzi. Dinamoviştii se bulucesc spre careul verzilor. Constrâns de împrejurări, Mihai Stoichiţă a făcut, până la urmă, compromisul. Şi-a călcat peste principii şi l-a retras pe Ovidiu Petre în centrul defensivei. I-a făcut pe plac patronului, dar şi-a destabilizat linia mediană, care se prăbuşeşte repede sub impetuozitatea gazdelor. Zidul stelist pârâie din toate încheieturile, Niculae, Alexe şi Cristea sunt berbecii cu care Ţălnar loveşte cu îndărătnicie.

Ocaziile se succed repede. Buf, Cristea (5). Buf, Alexe (8 şi 11). Buf, Niculae (24). Speriaţi, steliştii replică sporadic, Szekely (17) demonstrează că şi dinamoviştii au un călcâi al lui Ahile, dar atât.

Inevitabilul se produce în minutul 34. Alexe mai rămâne o dată nemarcat în careu şi-l învinge pe Zapata cu o lovitură de cap. E 1-0 pentru Dinamo, gazdele îşi trag sufletul, dar Steaua pare paralizată. Pauza vine cu aluzia fină a crainicului: "După meci avem grătar, cotlet de berbecuţ".

Zapata, cadoul perfect

Logic, partea a doua începe cu corecţia lui Stoichiţă. I-a făcut hatârul şefului, acum trebuie să repare stricăciunile. Iese Pleşan, intră Baciu, care se aşază lângă Parpas. Ovidiu Petre urcă unde îi e locul, în faţa apărării. Favorizată de uşoara temporizare a gazdelor, lupta se echilibrează. Dar marile ocazii tot la poarta lui Zapata vin. Roş-albii îl protejează stângaci, dar entuziaşti pe proscrisul Dolha, cel pe care Ţălnar l-a titularizat înfruntându-şi patronul, pe Borcea.

Timpul trece, Stoichiţă îşi dă seama că trebuie să rişte, pentru că ocaziile continuă să curgă tot la poarta lui Zapata. Intră Surdu, modulul stelist se vrea unul cu trei atacanţi, dar Golanski ia "roşu" pentru fault la Cristea în postură de ultim apărător şi totul se prăbuşeşte. "Indicaţiile preţioase" ale patronului i-au mai pedepsit o dată pe stelişti. Şi cuplul Zapata- Baciu a pus umărul, cu un "assist" de toată frumuseţea pentru Andrei Cristea. Scor final, Dinamo -Steaua 2-0 şi Ţălnar îşi consolidează renumele de naş al steliştilor.


sursa: ProSport

Response to "Video Dinamo - Steaua 2-0 golurile"

Leave A Reply

Lista mea de bloguri

Media

Postări populare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TRAFIC 2

livescore in

promovare