duminică, 11 iulie 2010

LIVE VIDEO: Olanda - Spania de la ora 21:30

Posted on 11:04 by Cioara Andrei


Click aici pentru a urmari live video partida Olanda - Spania de la ora 21:30



Olanda - Spania, marea finală a Cupei Mondiale, stă sub semnul lui Johan Cruyff. Dacă Silviu Brucan s-ar fi priceput atât de bine la fotbal precum la "profeţiile" politice, probabil că ar fi zis cam aşa ceva: "Pentru a deprinde ideile lui Cruyff, lumea va avea nevoie de 20 de ani".

Şcolit ca jucător la "fotbalul total" al Olandei anilor 70, antrenorul Cruyff a fost, şi acest lucru îl vedem acum, un vizionar. La sfârşitul anilor 80 şi în prima jumătate a anilor 90, după "ucenicia" la Ajax, tehnicianul a schimbat faţa fotbalului la Barcelona, filozofia sa fiind jocul de posesie, cu pase scurte şi atingeri rapide ale balonului. Stilul imprimat echipei catalane a fost transmis de Cruyff fostului său elev, Pep Guardiola, actualul antrenor de pe "Camp Nou", şi a făcut din Barça una dintre cele mai frumoase şi de succes echipe din istoria fotbalului.

"Dream Team"-ul lui Cruyff a fost continuat de cel al lui Guardiola. Şapte jucători ai Barcelonei au fost titulari în semifinala câştigată de naţionala Spaniei cu Germania, iar toate golurile ibericilor de la turneul final au fost marcate de fotbalişti de pe "Camp Nou" (dacă-l punem la socoteală şi pe David Villa, transferat în această vară).

"Spania e replica Barcelonei"
Concluzia despre celebrul tiki-taka o dă chiar Cruyff: "Stilul de joc al Spaniei este stilul Barcelonei. Dacă Spania te urmăreşte, atunci te omoară. Dacă vrei să ataci o astfel de echipă care ţine de minge, atunci vei suferi. Spania este o replică a Barcelonei, este cea mai bună publicitate pentru fotbal". Vorbele maestrului sunt întărite de ce zic cei de pe gazon. "La naţională, jucăm exact ce jucăm şi la Barça", spune Puyol, eroul din semifinala cu nemţii.

"În finală ţin cu Spania!"
"Demonstraţia" fiind efectuată, preferata lui Cruyff pentru partida de mâine nici nu ar mai trebui să surprindă: "Cu cine voi ţine în finală? Sunt olandez, dar ţin cu Spania pentru fotbalul pe care îl practică". Alţi doi olandezi cu nume nu merg chiar atât de departe. "Spaniolii sunt favoriţi. Dacă vor câştiga, voi fi mulţumit", mărturiseşte Ronald Koeman, fost elev al lui Cruyff la Barcelona. Ruud van Nistelrooy explică şi el: "Nimeni nu mişcă atât de bine mingea ca Spania, e marea favorită. Însă Robben şi Sneijder te pot ucide oricând pe contraatac".

Mâine s-ar putea să aflăm care este culmea fotbalului. Spania să bată Olanda în finala Cupei Mondiale având la bază o "reţetă olandeză". Cea a lui Cruyff.

Spania e favorită
Olandezii au marcat până acum în toate meciurile disputate la acest turneu final, dar casele de pariuri nu le dau şanse prea mari să înscrie şi mâine. Un gol marcat de jucătorii lui Bert van Marwijk are cotă 1,60 la Gamebookers, în timp ce un gol al Spaniei este cotat doar cu 1,30. La victorie, campioana europeană are o cotă de 2,10, egalul e cotat cu 3,40, la fel ca şi succesul "Portocalei mecanice".

Echipe probabile:

OLANDA 4-2-3-1: Stekelenburg - Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst - De Jong, Van Bommel - Robben, Sneijder, Kuyt - Van Persie

Antrenor: Van Marwijk

SPANIA 4-2-3-1: Casillas - Sergio Ramos, Pique, Puyol, Capdevilla - Busquets, Xabi Alonso - Iniesta, Xavi, Pedro - Villa

Antrenor: Vicente Del Bosque


sursa: ProSport

Response to "LIVE VIDEO: Olanda - Spania de la ora 21:30"

Leave A Reply

Lista mea de bloguri

Media

Postări populare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TRAFIC 2

livescore in

promovare