vineri, 11 februarie 2011

Preşedintele egiptean Hosni Mubarak a demisionat!

Posted on 20:21 by Cioara Andrei

Hosni Mubarak a demisionat din funcţia de preşedinte al Egiptului, după ce a fost la cârma ţării timp de 30 de ani, a anunţat vicepreşedintele Omar Suleiman.

În declaraţia sa foarte scurtă, Suleiman a precizat că Mubarak a predat puterea Armatei.

"Mubarak a decis să abandoneze postul de preşedinte al Republicii şi a însărcinat Consiliul suprem al forţelor armate să se ocupe de ţară", a declarat Suleiman.

Reprezentanţii Consiliului suprem al forţelor armate au anunţat că urmează să demită întregul guvern, să suspende ambele camere ale Parlamentului.

La auzul ştirii, protestatarii din Piaţa Tahrir din Cairo au început să sărbătorească, şi scandează "Poporul a răsturnat puterea".

Liderul opoziţiei, Mohammed ElBaradei, s-a arătat, de asemenea, încântat de decizia luată de Mubarak. "Este cea mai importantă zi din viaţa mea, ţara a fost eliberată", a declarat El Baradei.

UPDATE ora 19.23 Cotaţiile bursiere internaţionale au crescut, iar cele ale petrolului au scăzut, vineri, după demisia preşedintelui egiptean Hosni Mubarak, anunţă agenţia Reuters, citată de Mediafax.

De asemenea, preţurile aurului şi obligaţiunile Trezoreriei americane au cedat o parte din creşteri, în condiţiile în care plecarea lui Mubarak a readus parţial interesul investitorilor pentru plasamente riscante.

"Se pare că pieţele au primit bine informaţia", a declarat Gary Thayer, analist şef la banca Wells Fargo, în St. Louis.


sursa: Libertatea

Response to "Preşedintele egiptean Hosni Mubarak a demisionat!"

Leave A Reply

Lista mea de bloguri

Media

Postări populare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TRAFIC 2

livescore in

promovare