sâmbătă, 12 martie 2011

Horoscop Urania saptamana 12-18 martie 2011

Posted on 16:37 by Cioara Andrei

sursa: Evenimentul Zilei

BERBEC


Dintre cele douăsprezece semne zodiacale, Berbecul este cel care va primi din plin şi în totalitate întregul cortegiu de evenimente provocate de tranzitul prin semnul natal al lor de către planeta Uranus. Este cel mai important moment al vieţii lor care începe în săptămâna aceasta, odată cu ziua de 12 martie. De acum încolo nu vor mai avea linişte. Este greu de spus în ce măsură aceste schimbări sunt bune sau rele.

Cert este că ele sunt puternice, radicale şi îi vor transforma pe nativii din semnul Berbecului în nişte fiinţe superioare. Planeta Uranus acţionează şi asupra mentalului şi asupra conştiinţei, şi asupra mijloacelor de expresie, aşa încât este o adevărată şcoală a vieţii, este o renaştere, o prefacere, o metamorfoză pe ceea ce induce această planetă. Cei tineri vor evolua repede şi bine, dar în egală măsură se vor şi deforma. Vor învăţa să fie precipitaţi şi să răspundă imediat la comenzile sorţii, dar vor uita să mediteze, să cumpănească. Celor maturi planeta Uranus le aduce schimbări radicale de soartă, încercări, aş spune verificări în permanenţă, Uranus îi mai pune la un test de fiabilitate.

De-a lungul timpul planeta Uranus va primi o serie de ajutoare, dar va primi şi opoziţii. Cea mai importantă opoziţie care se va realiza de acum încolo, în următorii doi ani, va fi de la Saturn pe axa Casei I a personalităţii Berbecilor şi Casa a VII-a a parteneriatului. Deocamdată, pentru săptămâna viitoare se poate anticipa că Uranus, împreună cu Jupiter, în chiar somnul lor natal, operează deja primele schimbări. Mai întâi este vorba de o presimţire. Este vorba de o stare de nelinişte. De foarte multe ori Berbecii simt că se întâmplă ceva cu ei, dar nu ştiu foarte exact despre ce este vorba, de aceea este posibil să intre în panică. Încetul cu încetul îşi vor lua măsuri de siguranţă şi vor încerca să răspundă acestui tip de provocare astrală cu foarte mult curaj. Curajul, iniţiativa, replica, riposta sunt gesturi fireşti, atitudini fireşti pentru un Berbec, care încearcă, pe de o parte, să se menţină pe poziţie, să se apere de atacuri şi să câştige războiul.

De-a lungul timpului, în următorii şapte ani, vor avea parte şi de înfrângeri şi de vitorii. Este bine să înţeleagă această perioadă ca fiind una de construcţie şi reconstrucţie. După şapte ani Berbecii vor arăta altfel. Mult mai căliţi, mult mai învăţaţi şi, fireşte, mult mai înţelepţi, exact ca un soldat care se căleşte în bătălii fără niciun fel de exagerare. Săptămâna viitoare le aduce acestor nativi o serie de elemente care pot să fie considerate, în ansamblu, benefice pentru ei la nivelul activităţii cotidiene. În zilele de 12 şi 13 martie ei pot să discute, să călătorească, să facă o mică plimbare sau să facă un schimb util de idei. Dar nu o dată în acest tip de schimb de idei pot interveni controverse, certuri stupide sau ambalări inutile. Până la un punct lucrurile ţin de joacă. Se pot termina cu un pariu.

De la un punct încolo se pot termina cu o ceartă sau cu o dispută care de la argumentele fireşti să degenereze în tot felul de chestiuni subiective şi personale care îi vor amărî şi îi vor nemulţumi şi pe ei. Atenţie totuşi la ceea ce se petrece în ziua de 18 martie, când Mercur în Berbec în domiciliul lor, care oricum îi pune pe jăratec, îi face extrem de combativi din punct de vedere verbal, realizează o opoziţie la grad perfect cu Saturn, care în Casa a VII-a începe să nu le mai fie un partener comod. Lucrurile pot să fie primite înspre direcţia contractelor, a parteneriatului sau a vieţii în doi, soţ-soţie. Discuţiile şi certurile sunt un lucru firesc. Replicile tăioase sunt de luat în calcul. Pe 14 şi 15 martie Luna se va afla în Rac şi va face cuadraturi atât cu Saturn, cât şi cu cele trei planete din Berbec, dându-le probleme de familie, generând conflicte şi atitudini ostile.

Virulenţa verbală este, deopotrivă, armă de atac şi scut, ceea ce nu înseamnă că va conduce la o formulă de succes. Ba, dimpotrivă, lucrurile se pot acutiza şi pot să reprezinte baza unor conflicte de lungă durată. Săptămâna se sfârşeşte cu o Lună în Fecioară, în Casa a VI-a a muncii, dar şi a sănătăţii, în opoziţie la grad perfect cu Marte. De aici o serie de stări care, mai ales pe femei, le pot marca într-un chip cu totul special. Dacă ar fi vorba numai de absenţa poftei de mâncare încă nu ar fi un lucru rău, dar există o dispoziţie proastă, o stare de antipatie generală faţă de tot ceea ce vine din afară.


TAUR

Pentru cei născuţi în zodia Taurului intrarea planetei Uranus în Berbec, în casa a XII-a, echivalează cu funcţia unei locomotive care îi mână din spate. Este vorba de acele garnituri dificile, lungi, grele, care au nevoie în afară de locomotiva care trage convoiul, de încă un supliment de forţă. De aceea, această locomotivă care se ataşează în spatele convoiului reprezintă elementul de siguranţă că drumul poate fi parcurs, că nu există obstacole. În afara muncii, implicaţiei şi voinţei lor, toţi cei care sunt născuţi în zodia Taurului pot să resimtă de acum încolo, pentru ani buni, acest suflu fierbinte în ceafă.

La un moment dat vor dori să se oprească, la un moment dat vor spune că nu mai pot să facă faţă acestei hăituieli continue la care vor fi supuşi de către Uranus. Dar până când acesta îşi va îndeplini până la capăt rolul, va fi imposibil să se sustragă acestei determinări astrale. Vor avea parte de tot felul de modificări subtile pe care unii le vor înţelege, pe care alţii doar le vor intui. Cei evoluaţi vor înţelege şi mai bine despre ce este vorba, cu atât mai mult cu cât primii doi ani, adică acesta, 2011, şi următorul, 2012, vor fi pentru ei determinanţi. Uranus va face opoziţii, şi nu o dată, cu Saturn, pe axa Caselor XII-VI, pe casa necunoscutului, a voinţei divine, care se va manifesta într-un chip uranian cu deosebire. Deocamdată, prin Jupiter se poate vorbi de un noroc ascuns, de o şansă estompată sau de o cale insuficient relevată. Luminiţa de la capătul tunelului încă nu se vede. Se va vedea după iulie 2011. Cât îl priveşte pe Uranus, el permite celor evoluaţi să ajungă la un nivel superior, să atingă pragurile sublimului, prin cunoaştere esenţială. În planul sănătăţii el aduce hiperideaţie sau hipergândire.

Nu este nicio ironie. Taurii vor face un exces la capitolul acestui proces mental. Se vor gândi la nesfârşit, vor obosi gândindu-se, analizând, cumpănind, cântărind, decizându-se, apoi, intrând într-o stare de criză, de nesiguranţă, renunţând la hotărârile luate şi luând-o de la capăt cu inventarul ideilor. Duce, din punct de vedere fiziologic, la uzură nervoasă, la stres, la depresie. Duce la dureri de cap la propriu, nu la figurat. Duce la crize migrnoase, la insomnie, la stare de angoasă, de iritare, ceea ce de foarte multe ori îi va pune nu numai pe gânduri, ci chiar şi pe drumuri, evident drumul către medic. Saturn, de acum încolo, doi ani de zile, la polul opus în Casa sănătăţii de fiecare zi, va reprezenta un element blocant sau un element de interdicţie. Sunt de anticipat o serie de blocaje într-un proiect sau într-o idee din care nu vor mai putea ieşi, ca dintr-un mecanism stricat în care au rămas prizonieri.

Deblocările se vor produce în mod forţat, tot în chip uranian, pe baza unor evenimente şoc, neprevăzute, care îi vor obliga nu atât să iasă din acel tipar, cât să recunoască o situaţie care nu mai poate fi acceptată sau continuată.

Firi stabile, vor avea destul de mult de tras de pe urma acestui impact puternic, masculin, care îi împinge, aşa cum spuneam la început, îi dezechilibrează, îi destabilizează şi, uneori, îi şi sperie. Au senzaţia că evenimentele îi iau prea repede, pe nepregătite, că mai aveau nevoie de un răgaz, măcar din punct de vedere psihic să se obişnuiască cu ideea de surpriză, ca şi cum aşa ceva ar exista. Atunci nu ar mai fi nicio surpriză. Ziua de 18 martie mi se pare importantă printr-un anume stres sau lezare personală. Vor fi dezamăgiţi, vor fi constrânşi să facă ceva împotriva propriei convingeri sau conştiinţe. Vor trage concluzii dezamăgitoare cu privire la natura umană, la prietenie, la solidaritate, vor fi tentaţi, nu o dată, să renunţe la un proiect, să se extragă dintr-o convenţie sau dintr-o înţelegere, să părăsească o zonă în care s-au integrat cu destul de puţin entuziasm. Lezarea vine de la Chiron.

Luna în opoziţie, pe 18 martie, dar şi pe 19 martie, aduce tot felul de elemente care vorbesc despre prietenii rupte, frânte, întrerupte sau transformate în conflict. Conflictul, cearta sau disputa, revendicarea ori punerea la punct, admonestarea şi atenţionarea sunt posibile pe 19 martie, cu atât mai mult cu cât în acea zi se va produce şi aspectul de Lună plină. Dar contextul sau premizele ori argumentele sunt deja conturate din ziua de 17 martie şi apoi din ziua de 18 martie. Faptul că vor rămâne într-o structură nu este suficient să dea acelui moment, acelui gest sau acelei posturi credibilitate şi durată. Este doar o chestiune de moment, este o indulgenţă, este o îngăduinţă, este gestul lor de toleranţă sau de apatie ori de plictis.

Vor spune "Acest lucru îl voi rezolva într-o altă zi cu prima ocazie, acum nu e momentul sau nu mai am nici timp, nici chef, nici răbdare". Această lehamite are rădăcini foarte profunde în nişte speranţe care vor fi puse faţă în faţă cu nişte repere umane, cu nişte interese umane într-o totală contradicţie. Vor reţine proiectul, vor cultiva speranţa şi vor încerca să refacă toate acele conjuncturi favorabile, nu neapărat într-un alt moment, cât neapărat cu alte persoane.


GEMENI

Pentru cei care s-au născut în semnul Gemenilor, săptămâna viitoare poate să fie agreabilă din mai multe puncte de vedere. Mai întâi, între 12 şi 13 martie, datorită prezenţei Lunii în sectorul natal. Pot să aibă parte de inspiraţie, să fie voioşi, să fie detaşaţi de lucrurile antipatice ale vieţii, să fie responsabili doar de propria lor fericire. Mai complicată este ziua de 18 martie, când Luna în Fecioară, în opoziţie cu planetele în Peşti, poate să le aducă destul de mult stres legat de familie.

Dar, acestea sunt lucruri trecătoare şi este posibil ca de foarte multe ori aceste date astrale să nu se manifeste într-un chip vădit. Ceea ce este evident este intrarea planetei Uranus în Casa a XI-a, a prietenilor. De acum încolo, şapte ani, această casă va fi una dintre cele mai importante. Gemenii vor trăi datorită relaţiilor, prin relaţii. Dacă vor avea necazuri este datorită prietenilor, dacă vor avea câştiguri şi beneficii este de pe urma unor prietenii care se valorifică într-un chip frumos superior. Uranus le dă foarte multe lecţii de viaţă, mai ales prin tot ceea ce reprezintă o noutate şi o provocare.

Uneori Gemenii vor fi curioşi, vor fi dornici să stabilească cât mai multe cunoştinţe, vor avea la un moment dat un soi de patimă de a strânge şi de a colecţiona cât mai multe ipostaze umane ale comunicării şi relaţiilor apropiate. Dar nu toate vor fi la fel de profitabile şi în felul acesta se pot alege cu conflicte, cu dezamăgiri, cu şicane sau chiar cu o postură nefastă de exploatare. Se vor maturiza, se vor căli de pe urma acestor întâlniri şi experienţe. Nimeni şi nimic nu va trece prin viaţa unui Geamăn fără să lase urme, amintiri şi semne ale destinului dintre cele mai spectaculoase.

Este un an poate mai important decât alţii, mă refer la cei şapte ani cât Uranus va sta în Berbec, în Casa XI-a a acestor nativi. Spun asta pentru că până în iunie acolo există şi Jupiter. Deocamdată, în acest an sau în această primă parte a anului, vor avea parte de o serie de experienţe favorabile. Sunt o serie de oameni care pot să intervină într-un chip benefic pentru ei, pe lângă instituţii sau mai marii puterii. Alteori se poate interveni pe lângă oameni cu renume, cu talent, cu deschidere spre universalitate, cu notorietate, ba poate chiar cu notorietate internaţională.

În felul acesta, nativii din semnul Gemenilor pot să stabilească ceea ce se cheamă relaţii utile. Şi nu o dată relaţiile utile aduc bani şi cheamă alte relaţii. Se lărgeşte cercul de prieteni, se lărgeşte şi nivelul sau calitatea experienţei umane. După iunie, când Jupiter va intra în semnul Taurului şi va păşi în Casa a XII-a, vor rămâne doar cu Uranus şi cu blocajele dintre Uranus şi Saturn. multe dintre elementele pe care le credeau stabile se vor răsturna, prieteniile vor deveni uneori imposibil de susţinut ori de acceptat.

Alteori, dacă este vorba de prietenii între persoane de sex opus, tot ceea ce era o camaradenie va degenera, va aluneca într-un chip imposibil de oprit spre o relaţie sexuală sau spre o poveste de dragoste. Pe de altă parte, tot ceea ce a fost poveste de dragoste sau tot ceea ce a fost o aventură de o noapte poate să se transforme într-o anue distanţă camaradenească şi să degradeze ori să corodeze atât atracţia, cât şi emotivitatea, făcând imposibilă viaţa de cuplu. Ideea "Hai să rămânem prieteni" va fi rostită de multe ori, dar nu dorită de către cei născuţi în zodia Gemenilor.

De-a lungul acestor şapte ani experienţele sentimentale, erotice, emoţionale, artistice şi sociale ale acestor nativi vor fi prelungite, vor fi semnificative şi vor avea reverberaţii importante în economia vieţii lor. Dacă ne ocupăm de săptămâna viitoare, atunci trebuie să subliniem şi faptul că Peştii care locuiesc în Casa a X-a pentru aceşti nativi nu mai sunt un factor de risc. Nici nu au fost. Planetele au migrat spre Berbec şi, uşurată, această Casă a X-a, nu le mai face probleme. Singura zi mai proastă este cea de 19 martie, când se va produce şi momentul de Lună plină, cu Lună în Fecioară în opoziţie cu Soare şi Marte, dar deja intrăm în specificul analizei destinată săptămânii viitoare.


RAC

Perioada care începe odată cu ziua de 12 martie este pentru nativii din semul Racului asociată cu noţiunea de luptă pentru putere, afirmare şi mai ales riscuri enorme, de toate felurile.

Se pot anticipa căderi din putere, dar şi ascensiuni periculoase. Succese neobişnuite, cel puţin în 2011, până la începutul lunii iunie datorită lui Jupiter. Apoi lucrurile se schimbă. Situaţia este reversibilă în orice moment. De-a lungul următorilor şapte ani, Uranus în Berbec poate să le aducă zdruncinări uriaşe de imagine, de statut, de performanţă, de vocaţie. Unii oameni îşi schimbă meseria, alţii îşi schimbă crezul, unii sunt dedaţi uităţi, alţii, dimpotrivă, ţâşnesc cu o forţă uluitoare şi se afirmă ca nişte fiinţe de prim rang.

Foarte multe persoane născute în zodia Racului, însă, încep să aibă probleme de toate felurile, în funcţie şi de vârstă, de meserie, de carieră, de vocaţie, de caracter, de familie sau de tot ceea ce au reuşit să construiască ori să strice până acum. Toţi cei născuţi în semnul Racului vor avea probleme care au o componentă ezoterică, o componentă karmică, o componentă a trecutului care vine acum exact aşa cum lava se apropie de buza vulcanului, începe să arunce aburi, fum, cenuşă, pietre, materie piroclastică şi la urmă începe să scuipe şi lavă. Cam aşa se vor petrece următorii şapte ani pentru aceşti nativi.

Din tentaţie în tentaţie, din provocare în provocare, din luptă în luptă, din război în război, pace cam de puţine ori. Trebuie să ţină cont că următorii doi ani sunt cei mai grei din aceşti şapte, pentru că Saturn va reuşi să se pună în calea tuturor schimbărilor şi înnoirilor. Saturn va bloca toate demersurile şi va baricada orice fel de iniţiativă.

Cu toate acestea, în funcţie şi de horoscopul personal, unii dintre nativi pot să găsească porţi speciale de rezolvare a unor chestiuni personale, dar toate acestea la timpul lor. Pentru săptămâna viitoare se poate anticipa că zilele de 14 şi 15 martie, datorită prezenţei Lunii în Rac, în domiciliu, şi a numeroaselor trigoane pe care ea le va face cu Soare şi cu Marte, aceştia se vor simţi bine.

Aceste persoane vor deveni, mai ales de pe urma experienţei ultimelor săptămâni, profund credincioase, sensibile la tot ceea ce înseamnă filozofie, literatură, morală, psihologie, religie. Chiar dacă sunt fiinţe simple, chiar dacă nu au prea multă şcoală, credinţa şi religiozitatea le va modela sufletul într-un chip real şi evident. Nu neapărat pentru asta trebuie să fii o femeie mai slabă de înger sau un bărbat încercat de boli şi de nevoi pentru a-L căuta pe Dumnezeu şi pentru a-L găsi.

Ceea ce este extraordinar şi de bine, şi de frumos şi de important este că şi cei care n-au fost aproape de biserică se vor apropia. Deşi, rareori, există un Rac necredincios, un Rac laic. Planetele din semnul Peştilor au avut o anume forţă de modelare şi remodelare în aceste săptămâni, aşa încât, fără să-şi dea seama, ei sunt deja pe drumul cel bun.

În ansamblu, săptămâna care vine nu le aduce surprize neplăcute şi evenimente care să îi pună pe jăratec. Să reţină, totuşi, aceşti nativi că ziua de 18 martie nu este favorabilă drumurilor sau este favorabilă acelor drumuri care au un scop precis, mai ales un scop administrativ, să repare, să cumpere, să vândă, să achite taxe, să se întâlnească pentru scopuri mai puţin amicale şi vagi, ci foarte bine circumscrise unui interes personal. Să vorbească puţin, să facă ce trebuie, să nu întârzie pe drum pierzându-se în peisaj sau prin magazine după cumpărături.

Discuţiile ar trebui să fie şi ele cenzurate şi limitate la chestiunile de principiu, să abordeze o atitudine sobră. Lucrurile sunt de natură să scape oarecum de sub control, pentru că ei se pot lăsa impresionaţi, furaţi de anturaj, să devină prea volubili, prea sinceri şi în felul acesta să comită şi indiscreţii, ori să fie chiar traşi de limbă ori provocaţi. De aceea, spuneam că toate aceste drumuri este bine să fie amânate. Cam la fel se va contura şi ziua de 19 martie, dar acolo se pun şi alte probleme.


LEU


Pentru cei care s-au născut în semnul Leului săptămâna viitoare le aduce o serie de evenimente diferite ca importanţă, ca valoare sau ca impact asupra organismului. Dacă zilele de 12 şi 13 pot să fie remarcabile prin veselie, prin contacte umane, prin discuţii utile, prin schimburi de idei, prin impresii bogate în conţinut, zilele de 14 şi 15 s-ar putea să fie trăite în interioritate. Poate că unii dintre nativi nu se simt bine, alţii sunt obosiţi, alţii sunt trişti, gânditori ori pofund responsabili faţă de nişte probleme pe care nu le pot comunica. Sunt idei pe care trebuie să le rugeme în forul interior, pe care trebuie să le digere şi apoi să ia şi o decizie. Pe 16 şi 17 martie lucrurile se schimbă fundamental pentru că luna va fi în sectorul lor personal.

Vor avea o stare destul de precară, nu pentru că s-ar simţi prost, dimpotrivă vor fi în formă, poate vor fi prea agitaţi, prea vorbăreţi, prea importanţi, prea energici, prea determinativi. În plus, această lună în Leu va primi nişte influxuri de la planeta Venus în Vărsător în Casa a VII-a. Opoziţia dintre aceste două planete nu este bună pentru că le aduce stări discrepante, stări pe care nu le pot înţelege, pe care nu le pot administra repede şi bine ori corect. Vor simţi milă, îngăduinţă şi concesie faţă de o serie de persoane. Vor fi ei înşişi, concesivi şi indulgenţi, iar acest lucru o să-i scoată din sărite, ca şi cum s-ar vedea pe ei în oglindă şi ar avea spectrul slăbiciunii.

De aceea vor dori să corecteze această imagine a cedării de sine sau a cedării în faţa altora cu nişte gesturi de compensare care să le reabiliteze imaginea de fiinţe puternice, de fiinţe stabile, de fiinţe care ordonă, comandă şi provoacă ele, nu se lasă provocate şi manipulate. Leii vor avea în zilele de 16 şi 17 martie suficiente motive să simtă o serie de contradicţii în viaţa lor interioară şi exterioară. Pe 18 martie s-ar putea să aibă probleme cu banii, probleme administrative sau de chivernisire a banilor. Uranus va intra în Casa a IX-a şi le va da o cu totul altă mentalitate. Atitudinea celor mai mulţi dintre nativi se va schimba în funcţie de această planetă ordonatoare de carmă. Le va dirija întreaga existenţă spre alţi poli, spre alte ţinte, spre alte mize şi spre alte satisfacţii.

Profund nemulţumiţi de ceea ce au făcut până acum, nativii din zodia Leului îşi vor dori să apară în posturi dintre cele mai speciale, neobişnuite, dar acoperite de nobleţe. Vor dori să aibă cât mai multe diplome, să primească recunoaşterea unei performanţe personale, dar nu obţinută oricum. Mai întâi este vorba de un cadru juridic, apoi este vorba de o chestiune de legalitate, de normalitate sau de dreptate. Sunt îndreptăţiţi să primească toate aceste recunoaşteri oficiale. Statulul este foarte important pentru ei, pentru că îl asimilează cu noţiunea de piedestal, de soclu.

Unii dintre dumneavoastră veţi surâde în ideea în care veţi trage concluzia, nu foarte greşită, că trebuie să începeţi să vă construiţi un mic monument al personalităţii, un cult al personalităţii ca şi cum aţi fi cineva. Nu este nimic rău în asta. Se întrevăd şi alte situaţii, cum ar fi ipostaze complicate care îi pun pe nativi în situaţie penibilă. Le este ruşine că nu au o diplomă, că nu şi-au terminat studiile, că nu fac faţă unei provocări sau unei sarcini profesionale deosebite. De aceea ideea de evoluţie apare brusc, pe neaşteptate. Nu o dată, cei tineri sau maturi pot să îşi schimbe meseria, pot să facă lucruri diametral opuse, pot să se ocupe în paralel de inginerie şi artă, pot să se ocupe de discipline umaniste şi de discipline tehnice într-un fel performant în ambele ipostaze.

Este un soi de completare, este o regăsire de sine sau poate este o chemare din tinereţe. Studiile, aprofundarea joacă un rol important, dar mai există şi alte ipostaze în continuare pe care planeta Uranus le poate aduce în următorii 7 ani pentru aceşti nativi, şi anume este cheful de putere pur şi simplu. Unii dintre Lei, mai ales bărbaţii, mai ales cei tineri, intră în politică. Doresc să facă paşi rapizi şi pentru asta sunt în stare de orice sacrificiu, de orice efort. Iarăşi ajungem la învăţătură, poate nu aceea cu cartea pe genunchi, nu aceea care este asociată cu o şcolaritate, cu profesori, cu examene şi cu note, ci este mai mult un examen al vieţii sau trag cu coada ochiului la o serie de modele umane, performante, în aşa fel încât ei să le calce pe urme. Uranus le aduce tot felul de schimbări de crez şi conştiinţă. Nu vor mai crede de acum încolo, cu atâta uşurinţă în tot ceea ce au crezut şi au jurat până nu demult.

Concepţiile de viaţă vor fi radical schimbate şi ei vor fi în permanenţă urmăriţi de spectrul unor haine bătrâneşti, la propriu şi la figurat. Vor dori să abordeze un aer tineresc, o mentalitate tinerească, o atitudine faţă de viaţă, necazuri sau succese, la fel de juvenilă. Totul este pus într-un context al restructurării, cu detaşări şi renunţări de o forţă extraordinară. Vor reuşti să se desprindă de toţi şi toate, în aşa fel încât ei înşişi vor fi uimiţi cât de uşor le este şi cât de puternici sunt. De fapt, chiar este vorba de un test, nu de rezistenţă, ci un test de forţă. Se va vedea după 7 ani cine sunt leii viguroşi, cât sunt de puternici şi unde vor ajunge ei cu o astfel de mentalitate înnoită în permanenţă până la derutarea duşmanului, dar şi a prietenilor.

FECIOARĂ

Pentru cei născuţi în semnul Fecioarei, ziua de 18 martie este una semnificativă. Luna se află în segmentul lor natal şi le dă o serie de impulsuri fireşti şi favorabile. Fireşti, în sensul că există o anume armonie în contextul în care Luna le traversează semnul natal şi îi face mai ordonaţi, mai meticuloşi, mai calmi şi mai pragmatici. Temperează o serie de ieşiri emoţionale şi, accentuându-se raţionalismul sau materialismul, îi transformă în nişte fiinţe care nu greşesc prea lesne. Ziua de 18 martie este importantă şi printr-un alt context astral. Luna va face opoziţie cu Marte, apoi cu soare şi lună neagră şi va da Casei a VII-a o vocaţie neobişnuită.

În primul rând este vorba de un accentuat spirit critic îndreptat spre partener sau spre parteneri indiferent dinspre ce sector de viaţă şi activitate vin aceştia, că e vorba de colegi într-un proiect, că este vorba de parteneri de afaceri, că este vorba de prteneri contractuali sau că este vorba de parteneri de viaţă, ori de duşmani şi rivali, nu contează. Lucrurile se încâlcesc foarte tare pentru că, pe de-o parte cei născuţi în Fecioară adoptă o poziţie intransigentă, principială dar intransigentă. Pe de altă parte, elementele care ţin de emotivitate, de subiectivitate sunt numeroase.

Ei nu au dispoziţie să le aprofundeze, să le perceapă. Să le analizeze şi să tragă o concluzie. Se ţin voit deoparte sau la distanţă de tot ceea ce înseamnă lacrimi şi subiectivism, tocmai acum într-un moment de maximă obiectivitate. În felul acesta, pe 18 şi pe 19 martie va fi foarte greu de dialogat cu aceste persoane, pentru că nu doresc să intre în intimitatea numănui, nu doresc să asculte confesiuni, nu doresc să fie părtaşi la o serie de situaţii care presupun apropiere umană, intimism, corespondenţă spirituală şi empatie. Aproape le repugnă o astfel de idee.

Nu doresc să afle nimic de la nimeni, poate şi fiindcă nu sunt foarte în formă. Se tem că ei înşişi ar putea ceda, ar putea să facă mişcări cu care să nu fie de acord, de exemplu să accepte prea lesne o mână întinsă prietenească. Ar putea, dacă ar intra într-un astfel de joc, să-şi ierte duşmanul sau să fie concesiv cu rivalul ori să renunţe la o acţiune în justiţie. Îşi simt cu foarte multă intuiţie această slăbiciune, de aceea nu doresc să intre în contact exact cu acele persoane faţă de care ei se simt nesiguri, obligaţi, oarecum vinovaţi, neputincioşi sau atât de sus plasaţi încât nu doresc să fie priviţi de către aceia ca nişte fiinţe care calcă totul în picioare. Nu este o zi bună pentru procese, nu este o zi bună pentru depoziţii şi spiritul lor critic la cote maxime s-ar putea să le joace o festă, evident una neplăcută. S-ar putea ca acest spirit critic să irite pe alţii, să-i pornească împotriva lor, să-i transforme pe aceeia în nişte fiinţe care îşi vor promite în sinea lor să se ţină de capul câte unui nativ din Fecioară ca să-i dovedească, fie că nu are dreptate, fie că are o conduită greşită, fie că nu înţelege o serie de lucruri.

Uranus intră în Casa a VIII-a şi timp de şapte ani le va aduce tot felul de salturi, în primul rând financiare, în al doilea rând materiale, în al treilea rând la nivelul bunurilor care provin de la o serie de persoane în vârstă sau care pot părăsi această lume. Unii dintre aceşti nativi pot să intre mai repede decât cred în posesia unei moşteniri, pot să intre în posesia unor bunuri într-un chip cu totul nebănuit, ieşit din comun, ceva ca-n filme. Pot să apară moşteniri sub formă de bani, case, bunuri funciare, bani lichizi, afaceri, dividende, dar pot să apară şi tot felul de altfel de moşteniri, cum ar fi cele spirituale. Lucrurile evoluează într-un ritm cadenţat şi niciodată nu se vor plictisi. Tot timpul vor fi obligaţi să facă acte, să discute, să tranzacţioneze, să negocieze, să vândă, să cumpere, să plaseze, să administreze şi să inventeze tot felul de situaţii pentru soluţiile neprevăzute. Deocamdată, evenimentele cu un potenţial mare şi bun se pot petrece până în iunie acest an. Apoi, Jupiter, părăsind Casa a VIII-a, le va da acestor nativi tot felul de bătăi de cap.

Nu se vor plictisi dacă este vorba de banii altuia şi de afaceri. Avantajaţi sunt cei care au o oarecare îndemânare în a plasa banii, în a negocia sau în administra bunurile altcuiva. Dezavantajaţi sunt cei tineri sau femeile care se tem să intre în valurile vieţii şi mai ales care se tem să mânuiască cu sume mari de bani, să îşi adjudece posturi importante, cu atât mai mult cu cât este vorba şi de decizii financiare.

La un moment dat, tot acest carusel poate să cunoască un moment de gripare, totul se blochează, nimic nu mai funcţionează şi o serie de circumstanţe par să le dejoace toate planurile. Acest lucru se poate petrece şi în 2011, apoi în 2012, după care aceste blocaje aproape că dispar. Trebuie să se înarmeze cu răbdare în aşa fel încât aceşti doi ani, chiar dacă vor fi complicaţi, chiar dacă vor cunoaşte stagnări şi întorsături de situaţie nebănuită, totuşi trebuie să fie controlaţi cu foarte multă luciditate.

Întorcându-ne la un răstimp scurt, cel al săptămânii viitoare, trebuie să anticipăm pentru aceşti nativi că lucrurile pot să fie destul de interesante, plăcute sau aducătoare de veşti bune pe 12 şi 13 martie. Pot să aducă situaţii speciale care nu pot fi anticipate pe 14 şi pe 15. Ele ţin de domeniul surprizei plăcute, a duioşiei, a tandreţei, a blândeţii, a dragostei pur şi simplu sau a corespondenţei spirituale.

Pe 16 şi 17 unii s-ar putea să se simtă prost, să aibă impresia că inima le face figuri, că sistemul nervos este epuizat, că axa cardiovasculară nu mai este o axă dreaptă, ci una frântă undeva. Ceva nu mai merge şi sănătatea, mai ales a celor în vârstă, deja şubrezită, poate să înregistreze un moment neplăcut. 16 şi 17 martie sunt zile când ar trebui să-şi vadă de sănătate, de medicamente, de dietă, de igienă şi de o conduită înţeleaptă. Totuşi, pentru mulţi dintre nativii din Fecioară, indiferent de vârstă, planeta Venus de poate aduce o veste bună, una neobişnuită, o surpriză legată de un loc de muncă, o îmbunătăţire a unui regim de viaţă care presupune fie mai puţină muncă, fie mai uşoară, fie mai plăcută, fie mai bine plătită ori toate la un loc.

BALANŢĂ

Pentru cei care s-au născut în semnul Balanţei, săptămâna viitoare este bună într-un plan sentimental, al aventurilor, al dragostei, al corespondenţei care se poate stabili într-un registru ciudat. Prietenii sau poveşti de dragoste între oameni legaţi, nu prin semn de generaţie sau printr-un tip de pregătire asemănătoare, dimpotrivă sunt împerecheri care nu ţin cont de vârstă, de bani, de statut social, de experienţă ori chiar de şcoală.

De la distanţă lucrurile par şchioape, ciudate, inexplicabile, oarecum absurde şi totuşi este vorba de o anume dimensiune superioară. Cel în vârstă, cel mai pregătit, cel mai cu experienţă sau cel celebru vine şi aduce o nouă de greutate, o intervenţie puternică în destinul unui nativ din zodia Balanţei.

Casa a VI-a, a Muncii, se mai eliberează de greul planetelor din Peşti, de uriaşa povară pe care au trăit-o, au suportat-o şi pe care, în linii mari, aproape că au şi depăşit-o.

În săptămânile următoare, atât Soare, cât şi planeta Marte, ori Luna Neagră, vor dispărea din acest sector şi vor intra în Casa a VII-a, alăturându-se lui Uranus, Jupiter şi Mercur, adică Casa Contractelor şi a Căsătoriei. Sunt posibile foarte multe înnoiri contractuale, care să vină cu o forţă uimitoare, să aducă surpriză, una bună şi să aducă un început de drum, un proiect, o determinare care să le aducă şi stabilitate şi bani, notorietate ori un anume echilibru financiar şi profesional demn de tot ceea ce au făcut până acum, menit să le deschidă drum în viitor.

Ţinând cont că Uranus intră în această Casă a VII-a şi că stă şapte ani de zile este de aşteptat ca tot ceea ce se propune, ori se provoacă, se determină, se naşte ca o condiţie de dezvoltare de acum până în iulie, să reprezinte şi un element de stabilitate în anii următori sau motivul necesar pentru ca, plecându-se de aici, lucrurile să meargă în evoluţie. De asemenea, sunt de aşteptat de acum încolo, până în iunie, tot felul de situaţii favorabile, care este bine să fie rezolvate, ori acceptate.

Chiar dacă se vor naşte nemulţumiri şi blocaje prin opoziţia Saturn-Jupiter, ori întârzieri la semnarea unor contracte, ori întârzieri la punerea în practică a unui proiect, totuşi lucrurile se îndreaptă spre un anume bine care nu se mai produce de acum încolo decât peste 12 ani, când Jupiter va reveni din nou în Berbec.

Vă reamintesc, Jupiter stă foarte puţin în acest an. Nu este în avantajul celor născuţi în Balanţă, pentru că nu este pe segmentul lor natal, dar totuşi Casa a VII-a este una foarte importantă. La fel de benefică este şi prezenţa acestor planete într-un plan procesual. Se pot câştiga procese, atenţie, cu mare-mare dificultate, dar se câştigă. Este cu atât mai important aspectul şi protecţia jupiteriană, cu cât cauza este mai importantă, ori miza financiară sau socială justifică spaima de o eventuală pierdere a unui proces în indiferent ce etapă. Mercur este deocamdată un aliat, se pot purta discuţii, negocieri tranzacţii, nu însă pe 17, categoric nu pe 18 martie, cu atât mai puţin pe 19. După 21 martie, discuţiile sunt indicate, cu o singură precizare, că de la sfârşitul lunii Mercur intră în retrograd, revine în poziţia în care se află acum şi redimensionează promisiuni, angajamente şi clauze contractuale.

Uranus poate să le aducă, de asemenea, de acum încolo, destul de multă instabilitate sau, ţinând cont şi de surprize, anume rupturi de contracte şi înţelegeri care vin într-un chip neprevăzut, nepremeditat, poate chiar şi nedorit. Dar, lasă uşa deschisă altor elemente care aduc noul cu orice chip, aş spune chiar cu brutalitate.

Cum nativii din Balanţă îl au pe Saturn în Casa I este bine să reţină că Saturn funcţionează, fiind în exaltare, ca un protector, ca un element de maturizare şi ca un element de dezvoltare, dar o dezvoltare lentă, stabilă, sigură, fără experimente gratuite şi fără entuziasme juvenile. Cu metodă, cu răbdare, cu tenacitate şi cu foarte multă înţelegere faţă de lucrurile care nu li se întâmplă. Având în vedere că Saturn are o funcţie carmică, unii o consideră primordială. Tot ceea ce nu li se întâmplă celor născuţi în Balanţă nu trebuie să li se întâmple. Tot ceea ce se întâmplă înseamnă că este experienţa necesară pentru ca ei să evolueze.

SCORPION

Pentru cei care s-au născut în semnul Scorpionului, săptămâna viitoare este mult mai limpede pe Casa a V-a a sentimentelor. Mai puţină povară, mai puţine provocări şi mai puţină confuzie ori mai puţin stres, dar şi mai puţină fericire. Această casă încetişor-încetişor se goleşte de semnificaţii, se goleşte de conţinut, ba chiar va rămâne singurică, pentru că acolo va fi numai Chiron. Va sta Chiron, este adevărat, de acum încolo 5 ani şi va aduce destul de multe mecanisme speciale care au o funcţie pedagogică şi aduc un rost în viaţa afectivă a unor nativi, indiferent de vârstă.

Pleacă multe dintre aceste planete în Casa a VI-a şi aduc un accent necesar şi el pentru a traversa o perioadă legată de activitate profesională, muncă şi bani. Sensul vieţii e în Casa Banilor din muncă. Acum este şi Jupiter şi până în iunie contextul este bun pentru toţi cei care doresc să-şi găsească rostul în viaţă, să îşi găsească un mai bun plasament socio-profesonal, să fie mai bine plătiţi.

Acum, pe unii dintre ei îi bate gândul să negocieze alţi bani, alt statut. Pot să o facă în primele 2-3 zile ale acestei săptămâni, nu pe 17, nu pe 18 martie, nu pe 19 martie. Este total neindicat să se facă vreo revendicare salarială sau să se caute o explicaţie pentru o anume sarcină de serviciu ori pentru un anume statut mai complicat la locul de muncă. Nu vor primi nici explicaţia necesară, după cum nu vor reglementa un abuz sau o supraîncărcare de sarcini.

Dacă vor să trăiască mai uşor şi mai simplu, acest lucru nu le este permis în această săptămână. Luna este şi nu este un mare partener în această perioadă. Străbate semnele Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, adică Casele VIII, IX, X şi XI, le aduce pe 16 şi 17 martie o anume demnitare, un orgoliu sporit şi o posibilă criză de vanitate, mai ales profesională. Mai ales că Luna va face trigon cu Jupiter, ceea ce înseamnă că vor avea şi dreptate, vor fi nu numai motivaţi, dar vor fi şi îndreptăţiţi să facă această mică sau mare criză de personalitate.

Uranus intră în Casa a VI-a şi de acum încolo le pune sănătatea la încercare timp de şapte ani de zile, sănătatea de fiecare zi. Atenţie, că aduce uzură cerebrală, aduce stres şi un tip de consum energetic total neindicat pentru a intra, la un moment dat în vârsta a treia atât de uzată. Şi pentru Scorpioni se pune problema unei atitudini mult mai înţelepte faţă de muncă, efort şi mai ales faţă de stre. Scorpionii trăiesc stresant de când se nasc şi până mor. Totul este pentru ei o provocare, un stres, o ambiţie, o motivaţie, o încrâncenare.

Ar trebui să înveţe lecţia destinderii, lecţia relaxării. Ar trebui să înveţe să trăiască detaşat, indiferent, rupt de realitate, ca un poet, să vadă lumea-n roz, totul să li se pară moale, plăcut, călduţ şi pufos ca şi cum ar fi vorba de blăniţa unui pisoi care este plăcută atunci când o mângâi şi care este agreabilă la privit, aduce tandreţe şi gingăşie. Cam aşa ar trebui să considere ei lumea şi viaţa. Ei, aş! V-aţi găsit! Cum o să facă un Scorpion aşa ceva? Aceasta era o glumă, o ipoteză imposibilă, dar totuşi aceste aspecte astrale vorbesc despre o astfel de detaşare pedagogică, voită, impusă, până când încetul cu încetul, tot repedând aceasă lecţie, ea să devină un stil de viaţă.

Destul de multe probleme cerebrale, destul de multe probleme care ţin de eliminarea toxinelor, destul de multe probleme care ţin de o uzură a organelor şi de o scleroză prematură a ţesuturi. De aceea este nevoie să se ocupe cu insistenţă de irigarea corectă creierului cu sânge, de toată circulaţia periferică, de calitatea alimentelor, de natura medicamentelor, de corecta administrare a unui tratament şi de igiena vieţii şi a muncii. S-ar putea ca toate aceste cuvinte să fie privite ca sfaturi ale unei persoane care numai asta ştie să facă, să dea sfaturi, având impresia că oamenii greşesc în permanenţă.

Problema nu este că Scorpionii greşesc, ci că s-au obişnuit să trăiască excesiv şi ei nu sunt conştienţi de acest lucru. De aceea sfatul vine de pe urma unei experienţe care are şi o anume logică statistică. Nu este a celui care vă vorbeşte, este a unei concluzii de viaţă care are sute de ani în urmă şi, dacă ne gândim la astrologia antichităţii, are chiar vreo două milenii de studiu a naturii umane. Aşadar, pentru Scorpioni lucrurile se scriu şi se colorează într-un alt chip, unul care le spune să nu mai trăiască periculos, să trăiască înţelept, să trăiască intens, este adevărat, dar pentru acele evenimente sau sectoare de viaţă care merită, cum ar fi dedicarea pentru un copil, pentru o persoană iubită, pentru creaţie, pentru fericire, pentru filozofie.

Câtă lume va avea puterea să se destindă şi să se rupă din încrâncenarea cotidiană în care preocuparea principală era celălalt sau ceilalţi sau întregul univers care, de foarte multe ori, li se părea lor că se interpune cu propriile interese, blocându-le toate demersurile.


SĂGETĂTOR

În ceea ce-i priveşte pe Săgetători, se poate spune că evenimentul important al acestei săptămâni, legat de planeta Uranus şi de semnul Berbecului, este de bun augur. Uranus, fiind o planetă a surprizelor, patronează evenimentele nepremeditate care survin brusc, îl iau pe nepregătite pe nativ şi îl pun în faţa situaţiei care este gata elaborată de sus din astral.

Acestora nu le mai rămâne decât să accepte ipostaza să se conformeze şi să ducă mai departe misiunea care le este încredinţată. Până în iunie, pentru femei se poate pune problema conceperii unui copil sau a unei naşteri fericite, uşoare şi benefice. Pentru alte persoane se poate pune problema unei poveşti de dragoste, a găsirii unei perechi sau a recuperării unei vieţi afective deteriorate şi compromise de experienţe negative, de eşecuri de umilinţe şi de trădări.

Este ca o mare vindecare, ca un uriaş balsam sufletesc tot ceea ce se întâmplă în viaţa afectivă. Deocamdată vorbim de Jupiter şi vorbim de o perioadă scurtă până în iunie. Dacă ne referim la Uranus, atunci trebuie să înţelegem că vocaţi acestor nativi, mă refer la cei din Săgetător, spre aventură îşi găseşte, acum cu Uranus în casa a V-a chiar a aventurii şi cu planeta chiar a aventurii, o susţinere dintre cele mai neobişnuite. Vor trece prin ipostaze incredibile.

Atenţie, vor trece prin situaţii neprevăzute şi prin aventuri cele mai casnice şi domestice fiinţe, cele care nu ştiau decât serviciu, casă, copil, şcoală, eventual biserică. Ei bine, să vedeţi câte aventuri, câte provocări, câtă ademenire va duce acest Uranus în Berbec, în Casa a V-a. Teoretic, aceste provocări, aceste chemări cu sunet spendid de sirenă nu-i rezistă nimeni. Poate că, din când în când, vreo femei sfioasă sau vreo femeie mult prea înfrântă de viaţă să aibă reticenţă, să aibă spaimă şi să refuze ceea ce i se oferă. Avem atunci doar cazuri particulare, ieşite din comun, excepţia care confirmă regula, pentru că în rest vom avea de-a face cu nişte persoane care vor trăi intens, tulburent, care vor dori cu nesaţ să guste din toate plăcerile vieţii, care se vor îndrepta cu nonşalanţă şi cu fruntea sus spre plăcerile interzise, care vor sfida o serie de norme şi principii, zicând: "Ei şi ce, o viaţă am! N-am voie să beau, să cânt, să dansez, să mă plimb, să mă îndrăgostesc?"

Sigur că pentru ei povestea cu dragostea este mai complicată. Ei sunt firi iubăreţe şi de obicei o singură poveste de dragoste îi cam plictiseşte, e prea puţin, vreo 2-3 poate că ar mai merge. Dacă se oferă vreo 4, 5, 6, 7 ipostaze, este şi mai bine. Atunci, cu adevărat se încălzesc, se înfierbântă şi simt şi ei că lumea este a lor. Sigur că nu toate persoanele vor fi bucuroase auzind că, eventual soţii lor, vor trăi atât de periculos şi îşi vor da seama că liniştea lor s-a făcut praf şi ţăndări. Doamnelor şi domnişoarelor, acum nu vă faceţi din coada măturii o speranţă pentru a menţine logodna, povestea de dragoste sau căsnicia.

Dacă vedeţi că un Săgetător pleacă, plecaţi şi dumneavoastră şi vedeţi dacă soarta vă mai aduce pe acelaşi drum şi vă pune faţă-n faţă, înseamnă că asta e, va trebui să rămâneţi împreună. Dacă nu, înseamnă că la prima provocare oricum acela ar fi plecat. Nu vă certaţi cu un Săgetător care vă va spune foarte clar că este o fiinţă liberă, că doreşte să trăiască în libertate, că nu dă socoteală nimănui. Firile lor aventuroase şi nestăpânite, asemenei unui cal pe care încă nu s-a pus şaua, îşi găsesc acum, în acest context astral, cea mai deplină, puternică, profundă, subtilă, bogată şi nebănuită întreţinere de foc cosmic.


CAPRICORN


Cei născuţi în Capricorn vor avea o săptămână destul de bună din punct de vedere financiar, cu excepţia perioadei cuprinsă între 16 şi 17 martie, când vor fi foarte enervaţi că trebuie să plătească, când se vor certa pentru amendă, o taxă sau pentru cine ştie ce impozit ori vreo calculaţie sau reţinere care li se pare abuzivă, nedreaptă, cer explicaţii, fac reclamaţii, întâmpinări, memorii, verificări şi aşa mai departe. Dacă este întemeiată, se va rezolva.

Bănuiesc că se va exercita un abuz sau o neregulă asupra lor, dar nu pe sume foarte mari. Luna străbate un segment de la Casa a VI-a până la Casa a IX-a şi le dă pe 12 şi 13 discuţii la locul de muncă, explicaţii şi un anume risc de a fi victimele bârfelor, intrigilor şi comentariilor neavenite. Pe 14 şi 15 se pun probleme contractuale sau familiale, se pun probleme care ţin de natura Lunii şi natura Racului. Deci, fie au o problemă matrimonială, fie au o problemă de suflet legată de soţ, chiar dacă acela nu este în zodia Racului. Se pot simţi singuri, trişti, părăsiţi, frustraţi, neajutoraţi, neputincioşi în faţa unei situaţii dintre cele mai speciale.

Să nu uităm că pentru Capricorni, ca şi pentru Raci sau pentru cei născuţi în Berbec, săptămâna este destul de complicată. Soarele lor împreună cu Pluto, cu trei planete în Berbec fac destule cuadraturi, cu Luna pe 14 şi 15 opoziţii şi cuadraturi şi toate aceste construcţii astrale se îndreaptă spre Saturn în Casa a X-a, în Balanţă, care le aduce stres, neputinţă sau interdicţie socială. Fac un demers şi nu li se aprobă, încearcă să meargă într-o audienţă şi acest lucru nu este posibil, vor să ceară explicaţii sau să ceară un ajutor, ori să facă un demers în favoarea lor ori a cuiva din familie şi nu li se permite, li se respinge sau li se argumentează într-un chip destul de brutal, destul de abuziv, destul de nervos, destul de lipsit de maniere şi chiar de temei juridic, lucru care pe ei îi supără, îi nemulţumeşte şi îi transformă în nişte fiinţe mânioase.

Colera este cuvântul cheie al acestei perioade, mai ales că pe 18 martie Luna intrând în Fecioară nu face decât să le dea apă la moară şi să le aducă argumente în plus pentru ceea ce era doar o reacţie subiectivă cu câteva zile în urmă. Acum se duc la textul de lege sau primesc informaţii şi avertismente ori consiliere de specialitate şi îşi dau seama, într-adevăr, că sunt victimele cuiva, ale sistemului, ale legii, ale unei instituţii sau al bunului plac al unei persoane de a cărei bunăvoinţă depinde ceva în viaţa unui Capricorn, nu neapărat bani.

În principal este vorba de un favor, de o înlesnire, de o înţelegere, de un gest umanitar sau de o anume dimensiune chiar filantropică, dar nu legată de partea economică, cât legată de partea socală, de partea sufletească sau chiar de partea medicală şi sanitară. Uranus intră în Casa a IV-a şi începe să introducă un marcaj de destin dintre cele mai puternice. Încep şapte ani, şapte ani complicaţi, şapte ani de luptă, şapte ani de rezistenţă şi şapte ani în care trebuie să se întărească pentru a face faţă unor evenimente care sunt determinate sau sunt generate de ceea ce se întâmplă acum în aceste săptămâni sau în săptămânile următoare.

Principala cauză sau nodul, cheia, punctul de pornire al evenimentelor care se vor scurge de acum încolo timp de şapte ani rezidă în combinaţia pe care o realizează Uranus cu Jupiter şi în toate situaţiile pe care le provoacă opoziţia Saturn-Jupiter, Saturn-Uranus, adică Casa a X-a, Casa a IV-a, a familiei. Problema familiei şi a rolului social, care nu-şi găsesc repede şi lesne o formulă de echilibrare, vor reprezenta cea mai mare încercare pentru Capricorni. Probleme de destin, probleme de manifestare personală în public, probleme de asimilare a unor drame sau a unor probleme care nu întotdeauna sunt ale lor, ci ale celor apropiaţi şi pe care ei trebuie să le depăşească, nu neapărat prin cumsecădenie, indiferenţă sau blazare ori prin înfrângere, ci prin luptă.

Problema ţine de dinamism şi ţine mai ales de un alt tip de abordare a vieţii decât este structura lor astrală pornită şi croită sau dată şi oferită lor ca o carcasă şi ca o trăsătură genetică. Fiinţe interiorizate, vor trebui acum să trăiască într-un chip exteriorizat, vizibil, să fie în prim-plan, să fie comentaţi, să nu se poată ascunde, să nu se poată izola. De aceea, vremurile care vin îi vor transforma în permanenţă în nişte fiinţe rănite care vor avea în permanenţă senzaţia că sunt umilite, că sunt smulse din mediul lor şi că sunt dezbrăcate. În felul acesta intimitatea lor fiind vizibilă, fiind făcută publică, lucru care lor le repugnă.

De aici stresul, de aici nemulţumirea şi revolta şi de aici al doilea tip de luptă şi anume apărarea. Din păcate, apărarea nu se mai poate face ca în alte dăţi cu diplomaţie sau cu răbdare şi metodă, ci se va face cu totul şi cu totul alte resurse, apelând la alte motivaţii şi la alte fibre din structura lor, unele necunoscute pentru că şi Uranus scoate la suprafaţă lucrurile neştiute din alcătuirea lor umană.


VĂRSĂTOR

Pentru Vărsători intrarea guvernatorului lor Uranus în Berbec, în Casa a III-a, reprezintă cheia acestei săptămâni şi motivul principal al acestui an. Uranus intră în casa comunicării şi îi transformă pe aceştia în nişte pionieri ai aerului. Reuşesc să facă tot felul de demonstraţii de forţă, looping-uri care uimesc pe toată lumea.

Multă capacitate de anticipare, fire marcată de curaj, atitudini de pionierat, iniţiativă, implicare categorică în chestiuni care îi privesc pe ei sau pe alţii, profesorat, pedagogie, forme diferite, bogate, variate de transmitere a cunoştinţelor. Este un context favorabil pentru cei care lucrează în media, pentru toţi cei care predau sau pentru cei care se ocupă de pregătirea altora în ipostază de profesor sau maeştri. Este o chestiune de atitudine faţă de şcoală şi pedagogie, care vine acum să se introducă în preocupările Vărsătorului ca o condiţie sinecvanon.

Nu sunt cei născuţi în Vărsător nişte elevi cuminţi şi sârguincioşi. În manualele de astrologie nu sunt definiţi aşa. Iată că, însă, se poate produce o modificare de atitudine şi se poate produce şi o anume polarizare de interes, fascinaţi de un subiect, obseedaţi de un câştig, implicaţi într-un proiect personal care presupune afirmare sau consolidare a unei poziţii câştigate, de obicei câştigate prea uşor, ei doresc acum să o păstreze cu orice chip, chiar dacă pentru asta trebuie să facă un efort cum nu au mai făcut până acum.

Mai există şi o altă ipostază, Uranus le deschide începând cu primăvara lui 2011 un şir lung de călătorii care aduc bucurie, cunoaştere, experienţă, inedit, fiori şi, mai ales, aventură extremă. Viaţa trăită periculos, intens, arderile, consumul sau chiar risipirea […] foarte bine cântărite pentru a se obţine maximum de rezultat posibil. Aproape am spune că devin nişte pragmatici, aproape am spune că revin cu picioarele pe pământ aceşti Vărsători, care încep să găsească tot felul de căi de valorificare a unor calităţi personale pe care le neglijaseră până acum sau pe care nu le cunoşteau. Saturn, care şade în Casa a IX-a, şi timp de doi ani de acum încolo o să le dea multe mesaje, nu face decât să-i ordoneze, să-u coaguleze, să-i adune în matcă, să-i direcţioneze, să-i păstorească, să-i avertizeze, în aşa fel încât se poate spune că, fie adolescent, fie tânăr, fie matur, orice Vărsător găseşte o şansă şi un beneficiu din acest traseu astral.

Deocamdată este şi Jupiter în casa a III-a, ceea ce le dă acestor nativi posibilitatea de a face repede şi bine o serie de demersuri de tipul şcolarităţii, să-şi ia dipomele, să-şi dea un examen, să treacă nişte probe, să depună nişte documente pentru a fi selecţionaţi sau pentru a fi luaţi în calcul în vederea unei perfecţionări. Procesele pedagogice sunt la cote maxime. Întorcându-ne acum la săptămâna viitoare, adică la analiza noastră pe un termen restrâns, trebuie să anticipăm pentru aceşti nativi câteva zile bune într-un plan al distracţiei sau al relaţiilor cu copiii, utile şi necesare, dialogul care pune lucrurile la punct, pe 12 şi 13 martie.

Doamnele sau domnii care vor să se împace cu o prietenă de suflet, doamnele care vor să-l readucă în prag pe alesul inimii ar trebui să facă nişte gesturi inteligente, nu ieşite din comun cât să facă o surpriză neplăcută, tot pe 12 şi 13. Fiţi foarte cu măsură când încercaţi să faceţi un gest de împăcare, de apropiere, să nu fie înţeles greşit, să nu fie prea mult, să nu fie prost plasat, să fie momentul cel mai indicat. Dacă nu, mai bine renunţaţi, vor fi şi alte zile mai bune.

16 şi 17 martie se pot asocia cu discuţii stupide, cu reproşuri sau cu chestiuni care nu au nicio logică, să se vorbească degeaba, să se facă afirmaţii neverificate, să se lanseze acuzaţii care nu fac decât să provoace, să irite şi să nemulţumească ori să întristeze. Fiţi prudenţi, fiţi diplomaţi, sunt zile în care astrele se joacă pur şi simplu cu conştiinţa, cu mentalul unor nativi din Vărsător.


PEŞTI

Nu prea ştiu eu cum să procedez acum în situaţia celor născuţi în zodia Peştilor, pentru că dacă eu voi spune adevărul, adică ceea ce văd pe hartă, s-ar putea să-mi atrag reproşuri şi antipatia unora dintre nativi. De exemplu, dacă eu voi spune că odată cu intrarea planetei Uranus în Casa banilor vor începe să se reabiliteze financiar şi acest lucru nu se va întâmpla, vă daţi seama ce ploaie de gânduri negre se va abate asupra mea.

Şi, totuşi, ce să fac? Să ascund această posibilitate astrală? Nu pot! Prin urmare, voi spune ce vedem pe hârtie, vedem noi ce se alege după şapte ani, şapte ani de fericire, şapte ani de salturi băneşti. Acum nu înseamnă că în permanenţă vă vin banii ca şi cum am fi la Ecuator şi plouă în fiecare zi la oră fixă. Nu. Este vorba de începutul unei perioade care va cunoaşte salturi neobişnuite din punct de vedere bănesc. Mai întâi bune sau cel puţin bune până în iunie acest an.

Apoi, pe principiul cum îţi aşterni, aşa dormi, toţi cei care vor reuşi din muncă proprie să facă bani, să strângă bani, să facă un efort, vor avea parte şi de o protecţie reală. Uranus aduce destul de multă motivaţie, aduce şi forţă fizică, aduce sănătate, tărie de caracter, curaj, implicare şi simţ al datoriei, ceea ce pentru Peşti reprezintă, într-adevăr, un cumul de situaţii favorabile mai puţin obişnuit pentru ei. Sunt firi mai comode, mai lăsătoare, sunt firi care atunci când este vorba de bani preferă o seară liniştită, o duminică plăcută, o sâmbătă împăcată, numai să nu trebuiască să muncească. De aceea, tot ce se întâmplă acum pe Casa banilor este în favoarea nativilor. Jupiter, guvernatorul lor, se află la rândul lui în Casa banilor, lucrul acesta deja îl ştiţi, iar pe 16 şi 17 martie nu ştiu ce se poate întâmpla, dar prezenţa lunii în Casa muncii nu poate decât să dea un nou impuls, o veste, un sentiment, o dorinţă, o atitudine sau o lămurire interioară.

Să spună da unei propuneri, să se implice într-un proiect, să se ambaleze, cum se spune, să se implice ori chiar să se inflameze pentru cine ştie ce construcţie, care dacă va fi urmărită cu consecvenţă, le va aduce de-a lungul timpului foarte mulţi bani. Pe 14 şi 15 martie prezenţa Lunii în zodia Racului, în Casa a V-a, în armonie cu soarele lor şi cu planetele în tranzit în Peşti, poate să le aducă o stare de bine, o bucurie a unei lecturi, un spectacol frumos, trăiri pasionale, poveşti de dragoste, dar trăite în intimitate. Este o mare dorinţă de cuibărire, de ascundere, de limitare a publicului sau a ochilor străini în tot ceea ce-i priveşte strict personal.

Nu mai vor să trăiască în văzul lumii, nu mai vor să ştie şi să vadă toţi ceea ce li se întâmplă lor. Acest intimism este indicat, este în firea Peştilor să se petreacă şi este şi foarte bine condus astral, spre o stare de calm, de satisfacţie, de mulţumire şi de împăcare. Pe 16 şi pe 17 martie, însă, mai sunt premizele unor stări proaste care înseamnă suprasolicitare, enervare, stres, nemulţumire, reacţie rapidă, uneori disproporţionată, gesturi violente, radicale şi promisiuni tot atât de spectaculoase pe care le vor uita după 20-21 martie.

Cu Jupiter şi Uranus în Casa banilor se poate spune că destinul lor se conturează limpede şi frumos. Cu Soare şi Marte în continuare în Casa I ori cu Lună neagră se poate spune că mai au probleme, mai au gânduri, mai au stres, mai au nemulţumire, mai au pricii, mai au un of. Toate aceste elemente vor dispărea încetişor-încetişor în perioada următoare, prin urmare este bine să nu se prăpădească cu firea.

M-aş îndrepta, însă, cu analiza mai ales spre ziua de 18 martie şi apoi spre cea care va reprezenta elementul cheie al analizei pe care o vom face săptămâna viitoare. Pe 19 martie se va petrece momentul de Lună plină, cu Lună în fecioară şi Soare în Peşti, ceea ce pentru aceşti nativi va reprezenta o etapă importantă, decisivă, la capitolul parteneriat, la capitolul contracte, procese şi implicări de toate felurile. Până pe 19 martie, totuşi, nativii din Peşti ar fi bine să reţină că ziua de 18 este una stresantă, mai ales prin opoziţia Lună-Marte.

În acest context se poate vedea, dar nu este obligatoriu să se petreacă în viaţa fiecăruia, un anume conflict interior, o nemulţumire, o încrâncenare, o crispare sau o anume perspectivă asupra unei realităţi care îi îndârjeşte, care-i determină să se poarte într-un anume fel sau să ia o decizie împotriva voinţei lor sau să ia o decizie cu o mare greutate în suflet pe ideea trebuie, nu am încotro. Totuşi, această constrângere s-ar putea să pară gratuită, inutilă sau disproporţionată peste câteva zile.

Deci, are în ea o doză mare de subiectivitate şi, probabil că, dacă vor proceda cum zice românul stând strâmb şi judecând drept, s-ar putea ca din acea perspectivă strâmbă să vadă adevărul care nu se întrezărea în ziua de 18 martie. De aceea, îndemnul astrologului este să rămână calmi, să întoarcă spatele provocării şi să îşi repete într-una "Nu! Nu voi hotărî nimic astăzi, nici mâine, nici poimâine, ci cine ştie când, într-o zi, în altă zi". Ar fi un lucru indicat pentru a evita conflictele viitoare inutile.

Response to "Horoscop Urania saptamana 12-18 martie 2011"

Leave A Reply

Lista mea de bloguri

Media

Postări populare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TRAFIC 2

livescore in

promovare