luni, 24 ianuarie 2011

Realitatea TV vrea o ședință CNA în direct

Posted on 17:24 by Cioara Andrei


Conducerea Realitatea TV a cerut Consiliului Naţional al Audiovizualului ca Valeriu Turcan, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, să fie invitat la şedinţa în care ar urma să se discute emisiunea “Ora de foc”, ediţia legată de cazul văduvei unui rezervist decedat în plin scandal al recalculării pensiilor. Citiţi mai jos scrisoarea deschisă adresată CNA de către Realitatea TV:




“Către: Consiliul Naţional al Audiovizualului



În atenţia: Domnului Răsvan Popescu-Preşedinte



Data: 24.01.2011



Stimate Domnule Preşedinte,



Consilierul prezidenţial Valeriu Turcan a făcut proba că actuala Putere nu priveşte CNA ca pe o instituţie autonomă, ci drept o armă împotriva presei independente, prin scrisoarea în care solicita practic sancţionarea postului Realitatea TV pentru emisiunea Ora de foc.



Domnului Turcan i se pare inadmisibil ca vaduva a unui rezervist, decedat în mijlocul nebuniei generate de recalcularea pensiilor militare după ce a dorit să trimită o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu, are îndrăzneala să pună moartea soţului sau în legătură cu şeful statului.



Domnului Turcan i se pare nedemocratic şi manipulatoriu ca Realitatea TV să îi pună câteva întrebări acestei văduve la emisiunea Ora de foc şi să pună drept titlu un citat din scrisoarea soţului decedat către şeful statului. Ni se pare inutil, Domnule Preşedinte, să îi amintim Domnului Turcan despre protestele familiilor unor militari americani ucişi în Irak, extrem de virulente la adresa preşedintelui ţării pe care îl numeau asasin al copiilor lor, pe larg dezbatute la talk-showurile din media americane.



Credem, însă, că este foarte util, Domnule Preşedinte, că, în extrem de probabila programare la CNA a plângerii Domnului Turcan, să ne prezentăm în faţa Consiliului cu zecile de mii de mailuri şi scrisori prin care rezerviştii ne cer să luăm atitudine împotriva prigoanei la care sunt supusi, fiind lăsaţi practic fără 60% din pensii în luna în care atât întreţinerea, cât şi preţul alimentelor s-au majorat.



De asemenea, intenţionăm să aducem în faţa Consiliului rudele zecilor de familii care ne-au semnalat, în ultimele 4 zile, decese ale unor pensionari militari. Dorim ca membrii CNA să audă de la acesti oameni simpli faptul că pun moartea acestora în legatură directă cu tăierea dramatică a pensiilor printr-o recalculare pe care justiţia a declarat-o ilegală, Guvernul a considerat-o în continuare legitimă, iar şeful statului a decis practic să fie stopată.



Vă rugăm ca la această şedinţă publică, pe care dorim să o transmitem în direct, să solicitaţi prezenţa ca invitat special a Domnului Valeriu Turcan. În acest mod, Domnule Preşedinte, suntem convinşi că opinia publică se va convinge că CNA este o instituţie echidistantă, care doreşte ca în acest climat social extrem de tensionat să fie un garant al libertăţii de exprimare.



Cu stimă,



Sorin Enache



Director general Realitatea Media”



sursa: Reportervirtual.ro

Response to "Realitatea TV vrea o ședință CNA în direct"

Leave A Reply

Lista mea de bloguri

Media

Postări populare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TRAFIC 2

livescore in

promovare