luni, 4 august 2008

Cei mai mulţi români aleg informaţiile de la ProTv, Radio Actualităţi şi din presa scrisă locală

Posted on 12:50 by Cioara Andrei


ProTv este postul de televiziune ales de cei mai mulţi români (32%) pentru a-şi primi zilnic informaţiile, în timp ce postul de radio aflat pe primul loc în topul preferinţelor acestora este Radio România Actualităţi, cu 29% din voturi, potrivit ultimului sondaj INSOMAR.
În cazul presei scrise, cei mai mulţi dintre români, respectiv o treime, preferă să-şi culeagă informaţiile de actualitate dintr-un ziar local. Din presa centrală, tabloidul Libertatea ocupă primul loc, cu 18% din voturi, urmat de Jurnalul Naţional (15%), Adevărul (9%) şi Evenimentul Zilei (8%).
Dintre televiziuni, postul generalist ProTv este preferat de aproape o treime din români pentru informaţiile de actualitate, atât din ţară, cât şi din străinătate, fiind urmat de postul de ştiri Realitatea Tv, cu 22%, Antena 1, cu 16%, postul public TVR 1, cu 12%, şi de canalul specializat în ştiri, Antena 3 cu 6%.
În clasamentul posturilor de radio, postul public este prima opţiune, urmat de Europa FM, ales de 19% dintre participanţii la sondaj. Aproximativ 13% dintre români optează pentru informaţiile date de un post local de radio, 12% aleg Kiss FM, iar 9% preferă informaţiile date de Pro FM.
Studiul prezentat de INSOMAR a fost realizat în perioada 22-30 iulie 2008. Interviurile au fost făcute în 51 de localităţi urbane şi 53 localităţi rurale, din 40 de judeţe şi în municipiul Bucureşti. Eroarea maximă admisă pentru rezultatele obţinute, garantată cu o probabilitate de 95%, este de 2,8%.


Response to "Cei mai mulţi români aleg informaţiile de la ProTv, Radio Actualităţi şi din presa scrisă locală"

Leave A Reply

Lista mea de bloguri

Media

Postări populare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TRAFIC 2

livescore in

promovare