duminică, 18 ianuarie 2009

2009 intra in zodia PRO TV

Posted on 21:53 by Cioara Andrei


Dupa cum se vede  inceputul de an este dominat de PRO TV in media ca de altfel tot anul 2008. 

In cele doua saptamani scurse se pot observa 3 surprize mari din care doua pozitive si una negativa. Le luam pe rand: 
1.Postul de stiri Realitate TV  se mentine pe locul 3 si detroneaza Acasa tv. Prin aceasta reusita Realitatea practic nu mai are concurenta pe nisa de stiri pe care activeaza. Cifrele sunt zdrobitoare 194.000 de privitori in medie pe zi are Realitatea TV iar Antena 3 doar 102.000. De remarcat este si faptul ca Realitatea a reusit sa puna mari probleme postului Antena 3 si in intervalul orar 22:00-00:00, interval in care emisiunile "Sinteza zilei" si "In gura presei" erau lider de audienta(2 ore din 24). Date despre audienta din acest interval gasiti pe blogul lui Daniel Marton.
2.Postul Kanal D reuseste si el sa surprinda prin locul 4 ocupat in clasament, post tanar care iata reuseste sa se impuna in fata unor canale cu vechime cum ar fi TVR 1, Prima TV, Acasa TV etc. Dupa pierderea meiurilor din Liga 1 se credea ca postul Kanal D va disparea practic din peisajul media dar nu s-a intamplat. Postul a contracarat cu emisiuni si seriale turcesti care se pare au atras public. Trebuie urmarit daca aceasta crestere va dura sau e doar o conjunctura.
3.Surpriza negativa e postul Acasa TV post ce a cazut de pe pozitia 3 , pozitie pe care a ocupat-o pe tot parcursul anului 2008. Declinul postului Acasa TV a inceput din luna decembrie cand in premiera era devansat de Realitatea TV , cazand pe locul 4. Dar caderea nu sa oprit aici ci ea s-a accentuat si mai mult si a ajuns pe incredibilul loc 7. Posibil sa fie doar o scadere de moment , acum a revenit telenovela Regina ce are un mare succes la public dar vorba aceea "cu o floare nu se face primavara" postul trebuind sa faca tot posibilul sa aduca si alte programe care sa atraga audienta.
In rest PRO TV nu are concurent Antena 1 nu are forta sa se lupte cu postul din Pache si se pare ca achizitiile meciurilor din Liga 1 si meciurile nationalei  nu au avut nici un efect ci doar au cauzat si cauzeaza mari pierderi financiare postului Antena 1. Cu alte cuvinte in media din Romania exista decat PRO TV si altii!!!

Foto: Cotidianul
Text: Cioara Andrei

Response to "2009 intra in zodia PRO TV"

Leave A Reply

Lista mea de bloguri

Media

Postări populare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TRAFIC 2

livescore in

promovare