joi, 23 iulie 2009

Depunerea contestatiilor la Universitatea Bucuresti.

Posted on 16:24 by Cioara Andrei


Eventualele contestaţii cu privire la rezultatul probelor scrise se depun la secretariatele facultăţilor în termen de 48 de ore de la afişarea rezultatelor finale ale concursului. Termenul stabilit pentru depunerea contestaţiilor va fi reamintit candidaţilor odată cu afişarea rezultatelor. De asemenea, se va reaminti candidaţilor că nu se primesc, în nici un caz, contestaţii la contestaţii. La facultăţile sau specializările la care concursul se organizează în două etape, contestaţiile la probele scrise din cadrul primei etape se depun şi se rezolvă înainte de începerea probelor pentru etapa a II-a. La probele orale nu se admit contestaţii.

Pentru rezolvarea contestaţiilor depuse de candidaţi, preşedintele Comisiei numeşte 3-5 cadre didactice, altele decât cele ce au făcut parte din comisia de corectare, care vor examina atent fiecare contestaţie, verificând modul în care au fost respectate normele şi procedura de concurs, criteriile de verificare şi apreciere a lucrărilor scrise contestate, comparativ cu conţinutul şi calitatea răspunsurilor date de candidat, precum şi dacă notele şi mediile acordate de corectori au fost transcrise corect pe toate documentele de concurs, iar mediile finale şi generale au fost calculate fără greşeli. După expirarea termenului de rezolvare şi răspuns a contestaţiilor (cel mult 3 zile de la expirarea termenului de depunere a acestora), rezultatul concursului de admitere se consideră definitiv şi nu mai poate fi modificat. Decizia comisiei de contestaţii este definitivă. Contestaţiile depuse după îndeplinirea acestei proceduri nu vor fi luate în considerare, indiferent de autoritatea căreia îi sunt adresate.

În cazul în care, în urma analizării contestaţiilor se constată abateri de la normele şi procedura de concurs sau greşeli în calcularea mediilor, transcrierea lor pe documentele de concurs şi stabilirea ordinii de clasificare, decanul facultăţii va întocmi proces-verbal de constatare, pe care îl va înainta Comisiei de admitere pe Universitate pentru rezolvare.

În cazul reclamării ori contestării unor nereguli la admitere, produse de cadrele didactice, Comisia de admitere solicită rectorului întrunirea Colegiului de Etică pentru analiza cazului şi luarea deciziei corespunzătoare.

În caz că la unele din lucrările contestate se constată greşeli evidente de apreciere, faţă de criteriile stabilite de Comisia de admitere, lucrările respective vor fi reverificate atent de către comisiile numite în acest scop.

Se recomandă ca aceste comisii să consulte şi cadrele didactice care au verificat lucrările respective în timpul concursului, pentru clarificarea eventualelor puncte de vedere.

Dacă nota iniţială este mai mică sau egală cu 9.00, după recorectare se modifică doar dacă diferenţa este mai mare cu un punct. Dacă nota iniţială este mai mare decât 9.00, după recorectare, indiferent de mărimea diferenţei, nota se modifică. Pentru fiecare medie modificată se întocmeşte proces-verbal.

sursa: Yodablog

Response to "Depunerea contestatiilor la Universitatea Bucuresti."

Leave A Reply

Lista mea de bloguri

Media

Postări populare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TRAFIC 2

livescore in

promovare