joi, 24 februarie 2011

Postul Radio ZU a fost amendat de CNA cu 10.000 de lei

Posted on 15:53 by Cioara Andrei

CNA a decis, joi, să amendeze cu câte 10.000 de lei posturile Radio Zu şi Realitatea FM şi a somat public Radio Guerrilla, pentru încălcări ale legislaţiei audiovizuale.

Radio Zu a fost amendat cu 10.000 de lei, pentru încălcarea legislaţiei audiovizuale privind protecţia minorilor , în mai multe ediţii ale emisiunii matinale "Morning Zu", difuzate în luna ianuarie.

Potrivit Consiliului Naţional a Audiovizualului (CNA), emisiunea "Morning Zu" din 12 ianuarie a conţinut bancuri cu un conţinut sexual. În emisiunea "Morning Zu" din 25 ianuarie, unul dintre realizatori, Daniel Buzdugan, a povestit că în noaptea care tocmai trecuse, în blocul în care locuieşte, s-au auzit zgomote puternice, care la început păreau a fi de natură violentă, dar apoi a înţeles că ar fi legate de sex. " Cred că la mine în bloc s-au mutat nişte actori porno", a spus, printre altele, Daniel Buzdugan. În ediţiile din 28 şi 31 ianuarie ale aceleiaşi emisiuni, conversaţiile cuprinse în farsele lui Buzdugan au fost pe teme sexuale.

Astfel, CNA a amendat cu 10.000 de lei Radio Zu, pentru încălcarea articolului 39, alineatul 2 din Legea audiovizualului, potrivit căruia "Difuzarea în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces condiţionat, se asigură faptul că minorii din zona de transmisie, în situaţii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective", şi a articolului 16, alineatul 1 din Codul de reglementare a conţintului audiovizual, potrivit căruia "(1) Criteriile în funcţie de care se apreciază producţiile difuzate în serviciile de programe au drept scop asigurarea protecţiei copilului şi informarea publicului cu privire la conţinutul acestora".


sursa: Mediafax

Response to "Postul Radio ZU a fost amendat de CNA cu 10.000 de lei"

Leave A Reply

Lista mea de bloguri

Media

Postări populare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TRAFIC 2

livescore in

promovare