duminică, 16 noiembrie 2008

Opt morti si opt raniti, in urma primei explozii de la mina Petrila

Posted on 00:12 by Cioara Andrei

Opt persoane si-au pierdut viata sambata dupa-amiaza in subteran. Alti opt mineri au fost scosi din mina, cu traumatisme si arsuri grave. Potrivit secretarului de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, cei opt mineri au fost preluati de echipaje ale SMURD si transportati la Spitalul de Urgenta din Petrosani.

Sase dintre ei au fost operati si se afla in prezent la Sectia de Terapie Intensiva a spitalului, a declarat directorul unitatii medicale, Alexandrina Remescu. Ceilalti doi sunt in afara oricarui pericol.

Directorul Companiei Nationale a Huilei, Daniel Surulescu, a declarat ca explozia a avut loc la o adancime de 950 de metri din cauza unei acumulari de metan. Se pare ca s-a depasit concentratia de 5% a metanului.

Ministrul economiei, Varujan Vosganian, a spus ca minerii trebuie scosi repede pentru ca exista riscul producerii unei noi explozii.

Este cel mai grav accident petrecut la mina Petrila, o exploatare unde conditiile de munca sunt dificile, chiar cele mai grele dintre toate minele, dupa cum spun liderii sindicali. 

Rudele minerilor raniti sau morti in explozia de la Petrila au navalit peste fortele de ordine, suparate ca nu primesc informatii despre situatia acestora.

Premierul Tariceanu l-a trimis in zona pe ministrul economiei, Varujan Vosganian.

Ministrul muncii, Mariana Campeanu, a declarat ca se va deplasa, duminica dimineata, la Petrila, pentru a stabili modalitatea de ajutorare a familiilor victimelor accidentului.

O a doua explozie a avut loc sambata seara la Petrila. Patru salvatori au murit de aceasta data, iar alti trei au fost raniti. 

Bilantul total este de 12 morti si 11 raniti.

Petrila, Valea Jiului sau Valea Mortii? Vezi alte tragedii in minele din Romania

sursa: PRO TV

Response to "Opt morti si opt raniti, in urma primei explozii de la mina Petrila"

Leave A Reply

Lista mea de bloguri

Media

Postări populare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TRAFIC 2

livescore in

promovare