vineri, 9 iulie 2010

adevarul.ro, audienţă peste hotnews.ro

Posted on 18:03 by Cioara Andrei


Ediţia online a ziarului „Adevărul" conduce detaşat în topul audienţei site-urilor publicaţiilor de calitate încă din luna mai. Luna trecută, adevarul.ro şi-a reconfirmat statutul de lider în acest clasament şi a înregistrat o nouă reuşită.


Varianta online a publicaţiei „Adevărul" a depăşit hotnews.ro, aceasta fiind prima dată când un site de ziar quality are o audienţă mai mare decât cea a unui portal de ştiri. Potrivit datelor furnizate de Studiul de Audienţă şi Trafic Internet (SATI), adevarul.ro a avut în iunie 1.332.372 de vizitatori unici, cu 32.238 mai mulţi decât a a înregistrat hotnews.ro. „Dacă acum doi ani adevarul.ro era la jumătatea lui hotnews.ro, acum sunt zile când îi batem la scor. Spre exemplu, duminică, adevarul.ro a avut 121.784 de unici, în timp ce hotnews.ro a rămas sub 80.000 de unici", spune Daniel Nazare, director editorial web Adevărul Holding.

În ceea ce priveşte topul audienţelor înregistrate de site-urile de ziare quality, poziţia a doua este ocupată de gandul.info, având 1.153.767 de vizitatori unici în luna iunie, cu 50.482 mai puţini decât în mai. În ultimele patru luni, ediţia online a ziarului „Gândul" a avut parte de scăderi ale audienţei. Din martie şi până în prezent, gandul.info a pierdut 305.295 de vizitatori unici.

Pe locul al treilea se situează evz.ro, site-ul ziarului „Evenimentul zilei", care a fost accesat luna trecută de 998.478 de vizitatori unici. În ultimele şase luni ale anului 2010, audienţa site-ului evz.ro a scăzut aproape în fiecare lună.

jurnalul.ro a scăzut dramatic din ianuarie (1.078.797 de vizitatori unici) şi până în iunie. Site-ul publicaţiei „Jurnalul Naţional" ocupă locul al patrulea în clasament, cu 787.199 de vizitatori unici luna trecută.

romanialibera.ro se află pe a cincea poziţie a topului audienţei, cu 582.717 de vizitatori unici. Ediţia online a ziarului „Cotidianul" a pierdut audienţă pe internet după ce a renunţat la print. cotidianul.ro a pierdut 204.008 de clienţi unici din ianuarie şi până în iunie. Site-ul este pe poziţia a şaptea, înregistrând 376.727 de unici luna trecută.

Adevarul.ro, în creştere

În ultimele cinci luni, audienţa adevarul.ro a crescut constant. Dacă în februarie site-ul înregistra 1.067.031 de vizitatori unici, până în luna iunie a câştigat 265.341 de unici. „Creşterea sănătoasă vine din fabrica de conţinut Adevărul Holding. Avem cele mai multe ştiri şi cele mai interesante abordări, mai ales că producem ştiri 24 de ore din 24, ceea ce nu se întâmplă în alte părţi", a spus Nazare, completând că adevarul.ro are reporteri şi redactori care produc ştiri şi noaptea, lucrând în ture.

Directorul editorial web Adevărul Holding a precizat că cei care încarcă pe site conţinutul din print „fac o muncă separată". Nazare mai spune că un factor important în creşterea audienţei îl reprezintă şi ediţiile locale care aduc 27% din întregul trafic al site-ului adevarul.ro.

„Adevărul",lider şi în print

Publicaţia editată de Adevărul Holding este cea mai vândută şi cea mai citită dintre ziarele quality. În perioada ianuarie - martie 2010, „Adevărul" a vândut, în medie, 125.122 de exemplare pe ediţie. În acelaşi interval, „Jurnalul Naţional" a înregistrat doar 55.078 de copii vândute. Cele mai recente date de audienţă, din perioada aprilie 2009 - aprilie 2010, arată că ziarul are şi cei mai mulţi cititori: 638.000 de persoane pe ediţie, în condiţiile în care „Jurnalul Naţional" a avut 615.000 de cititori.

„Adevărul", cel mai puternic brand de ziar

Publicaţia editată de Adevărul Holding se află în clasamentul brandurilor cu cel mai mare impact, realizat recent de compania de cercetare Synovate pentru revista „Biz". „Adevărul" este singurul ziar din România prezent în „Top 50", plasându-se pe poziţia 48. Publicaţia a fost şi anul trecut în clasament, „Adevărul" fiind brandul media cu cea mai mare notorietate în 2009.


sursa: Adevarul

Response to "adevarul.ro, audienţă peste hotnews.ro"

Leave A Reply

Lista mea de bloguri

Media

Postări populare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TRAFIC 2

livescore in

promovare