vineri, 9 iulie 2010

Presa italiană a intrat vineri în grevă generală. Nu se mai publică ştiri, televiziunile dau doar reluări

Posted on 18:08 by Cioara Andrei


Presa italiană a intrat vineri în grevă generală. Nu se mai publică ştiri, televiziunile dau doar reluări

Începând cu ora 7 dimineaţa, nici un site de ştiri nu a mai fost updatat, toate televiziunile difuzează programe înregistrate, iar majoritatea ziarelor nu au ajuns azi pe tarabe, informează AFP.

Jurnaliştii protestează prin această grevă de 24 de ore faţă de proiectul de lege prin care guvernul Berlusconi prin care sunt limitate interceptările telefonice şi interzisă publicarea stenogramelor. Proiectul de lege, care a fost aprobat luna trecută de Senat şi care urmează să fie dezbătut de Camera Deputaţilor, prevede până la două luni de detenţie şi o amendă până la 464.700 de euro pentru jurnaliştii care difuzează înregistrări audio şi video despre anchete judiciare în curs de derulare.

publicitate

Cine se uită azi la canalul RaiNews 24, poate vedea un banner pe care scrie "jurnaliştii sunt în grevă până mâine la ora 6 dimineaţa, în semn de protest faţă de legea căluşului în gură", mai scrie AFP. Deşi majoritatea ziarelor italiene nu au apărut astăzi pe piaţă, Il Giornale, ziarul de dreapta deţinut de fratele lui Silvio Berlusconi, a ajuns pe tarabe, în ciuda faptului că proiectul de lege nu i-a picat deloc bine redactorului său şef.

Sindicatul jurnaliştilor din Italia a numit greva "o zi de tăcere", pentru a "arăta tăcerea pe care o impune legea". Iar ziarul La Repubblica a scris: "Este un gest de responsabilitate al jurnaliştilor italieni care intenţionează să denunţe acţiunile Guvernului şi să atragă atenţia asupra unei legi care afectează combaterea infracţionalităţii şi libera circulaţie a informaţiilor".


sursa: Gandul

Response to "Presa italiană a intrat vineri în grevă generală. Nu se mai publică ştiri, televiziunile dau doar reluări"

Leave A Reply

Lista mea de bloguri

Media

Postări populare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TRAFIC 2

livescore in

promovare