marți, 31 august 2010

RCS&RDS lansează voce şi net mobil în sistem prepay

Posted on 18:18 by Cioara Andrei


RCS&RDS, una dintre cele mai mari companii locale telecom, a lansat servicii de telefonie mobilă şi internet mobil pe cartele preplătite, intrând astfel în competiţie cu ceilalţi operatori pe un nou segment de piaţă.

RCS&RDS, companie care a lansat serviciile de telefonie mobilă la finele anului 2007 în Oradea, nu oferea până acum servicii de comunicaţii mobile decât cu abonament.

"Noul serviciu de telefonie mobilă pe cartela preplătită oferit de RCS & RDS se numeşte Digi Mobil Prepaid, iar oferta este disponibilă în toate zonele în care compania dispune de acoperire 3G, adică în peste 230 cele mai importante localităţi din România şi în peste 5.000 kilometri de drumuri naţionale. Pe aceeaşi cartelă preplătită poate fi activat serviciul de internet mobil de 7,2 Mbps, cu trafic nelimitat", potrivit datelor RCS&RDS. Tarifele pentru apelurile de voce de pe cartelele prepay ale RCS&RDS sunt aproape egale cu cele plătite de abonaţi şi sunt unele dintre cele mai mici de pe piaţă.

Un minut de apel de pe cartelă costă 1 cent în reţeaua RCS&RDS (fix sau mobil), 2 cenţi în reţelele de telefonie fixă ale altor operatori, 4 cenţi în reţelele de telefonie fixă ale operatorilor de telefonie mobilă şi între 8 şi 10 cenţi către reţelele naţionale de telefonie mobilă. Valoarea cartelei Digi Mobil Prepaid este de 3 euro (fără TVA), iar perioada de valabilitate a creditului (în care se pot iniţia apeluri şi trimite SMS-uri) este de 6 luni. Tariful pentru serviciile de internet mobil la viteze de până la 7,2 Mbps, cu trafic nelimitat inclus, este de 4 euro (fără TVA).

La finele anului trecut, RCS&RDS avea o cotă de doar 4% din piaţa locală de telefonie mobilă, după numărul de clienţi, potrivit unei estimări publicate de grupul France Telecom, care este prezent în România prin Orange, cel mai mare jucător de pe piaţă. Potrivit aceleiaşi surse, la finele lui 2009 cei mai mari jucători de pe piaţa locală de telefonie mobilă erau Orange şi Vodafone cu cote de piaţă de 37,8%, respectiv 33,2%.

RCS&RDS, operator controlat de omul de afaceri orădean Zoltan Teszari, a înregistrat anul trecut afaceri de 391 mil. euro şi un profit net de 50 mil. euro, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.


sursa: Ziarul Financiar

Response to "RCS&RDS lansează voce şi net mobil în sistem prepay"

Leave A Reply

Lista mea de bloguri

Media

Postări populare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TRAFIC 2

livescore in

promovare