duminică, 29 august 2010

URANIA vă prezintă horoscopul săptămânii 28 august-3 septembrie

Posted on 13:42 by Cioara Andrei



BERBEC


Pentru cei născuţi în zodia Berbecului continuă problemele legate de locul de muncă, salarizare, găsirea unui loc de muncă, sau păstrarea celui care a adus până acum pâinea pe masă. Sunt foarte multe probleme, discuţii, controverse, certuri, negocieri, tranzacţii, comentarii colaterale sau tot felul de intervenţii, unele mai brutale, altele mai discrete, mai delicate, după puterea fiecărui nativ.


Dar cu toţii îşi doresc să îşi amelioreze o condiţie de muncă şi să aibă un beneficiu cât mai mare. În ce măsură reuşesc, este o chestiune strict personală, mai ţine şi de norocul fiecăruia, de horoscopul personal, deocamdată noi intuim o mare enervare, o mare problematizare a acestui sector de viaţă, o preocupare deosebită pentru stabilitate socioprofesională şi pentru echilibru financiar. Aproape că nu mai văd şi nu mai aduc, nu mai trăiesc pentru nimic altceva decât pentru muncă şi bani, bani şi muncă şi tot aşa.


Sănătate precară



Mai există şi al doilea capitol, important pentru nativii din Berbec, şi anume sănătatea, continuă un context care s-a instalat săptămâna trecută şi care vorbeşte de tot felul de îndoieli, amânări, răzgândiri, nedumerire şi consultări. Risipă în cuvinte sau în ipoteze pe tema unui diagnostic sau a unei intervenţii, a unui tratament, a unui medicament. Aşa cum spuneam şi săptămâna trecută, oscilează, refuză, acceptă mai multe variante, încearcă să pună în aplicare tot felul de terapii sau tot felul de tehnici menite să amelioreze o stare de suferinţă. Apoi, înainte ca vreuna să işi facă efectul şi să se dovedească în mod categoric utilă sau inutilă, o abandonează. De aceea nu înţeleg nimic din tot ceea ce se petrece în jurul loc şi se înţelege că hărţuind organismul cu suferinţa respectivă, nimic nu se leagă, nimic nu merge, nimic nu se linişteşte.


Starea de sănătate este fluctuantă, când mai bună când mai rea, după cum şi starea de spirit este legată de o serie de umori, care în această săptămână sunt destul de tulburate. Din punctul nostru de vedere, cele mai proaste zile pentru sănătate sunt începând cu după-amiaza zilei de 30 august, întreaga zi de 31 august, şi apoi, prin consecinţă, 1 septembrie. Aceste zile sunt total neindicate pentru orice fel de intervenţie pe corpul fizic, după cum sunt zile neindicate pentru dialogul cu medicul.


Tensiuni medic-pacient



Sunt zile încărcate de tensiune, de nervoziate, este ca un cer înnorat care anunţă o furtună. Sunt destule elemente care pot să provoace tunete şi fulgere în relaţia pacient medic. Este bine să nu se pună rău cu doctorul, este bine să nu se certe cu el, să îl contrazică ori, Doamne-fereşte, să-i dea cu tratatul de medicină internă în cap, metaforic vorbind, pentru că s-ar putea să rămână şi fără acel medic, şi fără tratament şi fără diagnostic şi să ia din nou calea unor spitale. Berbecii sunt firi intempestive, sunt firi puternice, se lasă manipulaţi mai greu, se lasă mai greu convinşi şi până nu se dau ei cu capul de perete de o anumită realitate, este foarte greu să îi convingi.


Calea mentalului şi calea dialogului la capitolul acesta pentru berbeci, acum, în acest moment, este precară. Prin urmare, ori cei din jur îi lasă pe nativii din această zodie să îşi ucă crucea şi să îşi trăiască suferinţa pe cont propriu, cu cele adăugate cu mâna lor, aşa cum presar sare pe deasupra unei mâncări, pun şi ei sare pe deasupra rănii lor, tot metaforic vorbind. Aşadar îşi provoacă singuri un plus de suferinţă dar este cam greu să intervii în viaţa lor, să-i temperezi şi să-i convingi. Se uită în ochii tăi, parcă te ascultă, zici că te-ai înţeles cu el şi peste 10 minute face tot cum îl taie capul.


Animozităţi şi asocieri



Este momentul acţiunilor cu determinare mai puţin clară, cu motivaţie incertă, bazată aproape întotdeauna pe impulsuri greu de controlat. Contextul este dizarmonic pentru ei de foarte mult timp, de când există această combinaţie între Jupiter şi Uranus, ea persistă, o să mai persiste. Deocamdată, această săptămână încă le este antipatică şi îi pune în situaţii de animozitate, nu doar cu medicul ci şi cu alţi parteneri, de viaţă, de muncă, de colaborare în orice fel de domeniu. Este momentul când îi apucă să facă ordine într-o asociaţie sau într-o societate comercială în care au şi ei o cotă parte.


Chiar dacă au 0,5% beneficiu, deci sunt ultima rotiţă în acest angrenaj în care sunt implicaţi, ei sunt cei care vor face cea mai mare gălăgie, vor protesta cel mai puternic, vor vocifera, vor aduce argumente, vor contesta, vor cere schimbări de statut sau schimbări de personal, vor cere semnarea mai rapidă a unor contracte, anularea unor contracte şi tot felul de idei. Ideile reformatoare reprezintă de fapt un mod de-aşi umple timpul şi de-aşi rezolva şi canaliza o serie de nemulţumiri şi frustrări personale.

Fie vor să se dea mai importanţi decât sunt, fie vor să se emancipeze cu orice chip, fie ei chiar vor să ia puterea, conducerea, măcar de formă sau de faţadă dacă nu şi de facto. Prin urmare, doresc să se afirme dar într-un chip destul de neprielnic pentru ei şi chiar neprofitabil.



Creează tot felul de stări de tensiune, de animozităţi, de complicaţii pe care apoi cu siguranţă spre toamnă, spre iarnă, le vor regreta. Unii se vor întreba ce-a fost în mintea lor în aceste săptămâni în care au stricat nişte relaţii umane care puteau fi lăsate în plata Domnului, mai ales că nu sunt fundamentale. În ceea ce priveşte relaţiile conjugale, depine pe ce pat relaţional de aştern aceste vibraţii, dar ele cu siguranţă aduc contorsiuni sufleteşti, aduc certuri inutile, tensiune şi o anume verbalitate exagerată.


Vorbe multe



Vorbesc mult, ca să nu spun chiar un alt termen, vorbesc degeaba, insistă, exercită presiuni, îşi controlează soţul sau soţia din minut în minut, dacă a mâncat, dacă a băut, dacă a închis uşa, dacă şi-a pus un pardesiu sau un pulover când pleacă pentru că e frig, un control exagerat şi uneori nelalocul lui, evident, deranjant.


Chiar dacă motivul e un fleac şi pe mulţi îi va face să surâdă, vor ieşi scântei, într-o logică matrimonială care presupune că unii trebuie să cedeze şi trebuie să înţeleagă o anume fire ieşită din tipare, un temerament vulcanic, cum este cel al berbecilor. Mulţi dintre cei care sunt căsătoriţi cu berbeci vor spune “uf” şi “of” şi “ah”, “cine m-a pus să mă căsătoresc cu o astfel de zodie?”. Totuşi este bine să înţelegem că şi aceşti nativi au logica lor şi stresul lor, au şi ei explicaţia lor, prin urmare destul de multă compasiune şi destul de multă înţelepciune ar fi indicată şi din partea celorlalţi pentru ai susţine pe berbeci în acest moment atât de stresant pentru ei.


TAUR



Pentru cei născuţi în zodia Taurului se anunţă o serie de intensificări ale problematicii legate de muncă. Unii îşi fac probleme inutile, alţii îşi fac probleme care au un temei legal, îşi fac griji şi se responsabilizează pentru orice fel de detaliu. Se implică într-un chip total, se poate vorbi de dăruire, numai că nu este o dăruire în sensul participării sufleteşti ci este o implicare lucidă, raţională, responsabilă în tot felul de activităţi pe care şi le asumă şi doresc să le ducă la bun sfârşit.


Se poate vorbi de hărnicie, de efort, de depăşire a limitelor fizice atunci când este vorba de şederea îndelungată la locul de muncă, de nopţi pierdute pentru terminarea unei sarcini de serviciu, pentru un efort nu întotdeauna fizic ci intelectual, mintal, sufletesc în ceea ce priveşte o relaţie socio-profesională care este extrem de costisitoare, de angajantă şi de epuizantă.


Depăşiri de limite şi dureri



Uneori se poate ajunge chiar la depăşirea nivelului de rezonabilitate, să se epuizeze până să cadă jos, să li se facă rău, să cheme doctorul şi uite aşa să intre fără să vrea într-un concediu medical la propriu vorbesc, să fie obligaţi să-şi ia un respiro de 2, 3, 4 zile pentru a se odihni de pe urma unui efort mai puţin cîntărit şi controlat. De aceea, igiena muncii trebuie să fie o preocupare reală, oricât ar fi de harnici, de dornici să se emancipeze sau de dornici să demonstreze ceva cuiva este bine totuşi să menţină un echilibru si să îşi păstreze firea şi cumpătul.


Să mănânce totuşi când este vremea de mâncat şi să doarmă atunci când este vremea odihnei. Anularea acestor etape de viaţă va conduce la un stres atât de puternic încât va crea efecte organice. Chiar dacă este vorba numai de epuizare şi oboseală, uneori cei născuţi în semnul Taurului se vor simţi bolnavi de toate bolile dintr-un tratat de medicină pentru că o să-i doară toate organe, o să se vaite de sus până jos, că de la cap până la picioare nimic nu-i merge, nimic nu-i mai ajută şi că corpul, organismul, a intrat în grevă. Este o abandonare din punct de vedere fiziologic a multor segmente organice pe fondul acestei munci fără stavilă şi care la limită, dacă este s-o spunem p-aia dreaptă, nici nu le aduce chiar atâţia bani. Le aduce mai mult o satisfacţie personală că au demonstrat unei persoane sau unei colectivităţi de ce sunt în stare.


Probleme sufleteşti discrete



Bun, odată trecut acest test de fiabilitate este bine să intre în normalitate. Probleme, nu majore, discrete sufleteşti legate de prieteni, de solidaritate, de încredere, de simpatie şi de prietenie. Unele ţin de domeniul surprizei şi sunt plăcute, oameni care reacţionează frumos în împrejurări dificile, alteori sunt surprize neplăcute sau concluzii amare pe tema perisabilităţii prieteniei si solidarităţii umane. Pentru o serie de persoane născute în zodia Taurului pot să apară şi o serie de probleme afective în acelaşi registru, pe care tocmai l-am amintit, dulce amărui. Să constate că persoana iubită în care au investit încredere, speranţă s.a.m.d. este chiar ceea ce şi-au dorit si apar o serie de trăsături de caracter care le dau de gândit.


Îi amărăsc, uneori se simt amăgiţi sau dezamăgiţi în faţa unui dezechilibru afectiv. Ei au investit mult, ceilalţi au oferit puţin. Ei au dat tot, ceilalţi au profitat fără măsură, şi tot asa. Mai specială este şi relaţia cu copiii unde pot să apară nişte schimbări de atitudine ale părinţilor sua modificări de tactică şi atitudine pedagogică. Într-un limbaj mai simplist schimbă foaia în ceea ce-i priveşte pe copii. Fie nu mai sunt atît de indulgenţi, fie nu mai sunt atât de generoşi din punct de vedere financiar, fie încep să exercite un control mult mai adecvat şi mult mai necesar în viaţa şi opţiunile copiilor.


Ca la teatru



Sunt chemaţi să fie prezenţi, şi nu doar spectatori, în viaţa acestora. Probabil că vor apărea în acest context nemulţumiri, ostilitate, refuz de colaborare sau chiar o anume ieşire brutală a copiilor în faţa acestei autorităţi paterne care începe să-i deranjeze, zic ei. Este bine să nu vă lăsaţi impresionaţi si influenţati de capriciile copiilor.


Copiii sunt terorişti, egoişti si profitori. Identifică slăbiciunile părinţilor şi odată identificate le transformă într-un sistem foarte bine controlat de ei, de menţinere a unui echilibru fals între ceea ce doresc ei şi ceea ce vor şi pot părinţii. În momentul când acest echilibru se rupe ei devin gălăgioşi, devin ostili şi devin retractari. Dacă sunt mai mari, sunt adolescenţi, sau chiar sunt destul de tineri si pe picioarele lor, tot ripostează brutal.

Ceea ce înseamnă că este un moment al menţinerii pe poziţie, poate chiar a încăpăţânării, a rigidităţii si a relaţiilor tranşante. Nu o dată, cei născuţi în zodia Taurului vor pune piciorul în prag şi vor hotărî ce şi cum trebuie să se petreacă între un părinte şi un copil, între o relaţie în care în familie încă cei mai sunt cei care controlează social, material, afectiv şi moral întreaga lor existenţă.


Sufletul e în impas



Aşadar, probleme multe, probleme care ţin de suflet, de minte, de inimă dar care ţin si de exterioritate. Atenţie totuşi pentru cei care au o anume vârstă, 50, 60, 70 de ani şi care se află într-un anume impas public sau profesional. Cei care se aproprie de pensionare, cei care s-au şi pensionat, pentru că aici încep să se pună alte probleme. Şi anume o restructurare a tiparului de viaţă care nu le face plăcere, le dă depresie, le dă dezabuzare, uneori chiar disperare sau o anume lihneală, nu mai vor să vadă, să audă, să trăiască, se plictisesc, se izolează şi se introduc singuri într-un sistem depreciativ.


Este bine să se redreseze, este o pasă proastă din punct de vedere psihic şi din nefericire ea abia a început să se manifeste. Prin urmare, sunt toate datele ca pentru unii această stare depresivă şi de nemulţumire poate cu accente acute de-acum încolo să se reediteze timp de doi ani de zile.

Prin urmare, ar fi bine acum cât acest context astral încă nu este la fel de brutal cum va fi peste nişte luni să se gândească la viaţa lor cu drag, cu înţelepciune, cu preţuire şi fără stări acute care să necesite intervenţia fie a celor din familie, destul de precară, fie a medicului mai dură, mai agresivă şi mai enervantă, mai ales că va fi vorba de tablete. De ce să luaţi tablete ca să trataţi o depresie când este vorba de destinul dumneavoastră. Mai bine decât dumneavoastră nimeni nu vă poate trata şi nimeni nu vă poate ajuta şi salva în aceste momente.


GEMENI



Nu ştim cum este în realitate existenţa tuturor celor născuţi în zodia Gemenilor, dar, aşa cum apare în harta noastră, harta cerului pentru săptămâna viitoare, există o predispoziţie specială pentru preocupări legate de casă, familie, avere, moştenire, părinţi sau o zestre personală care trebuie să fie valorificată, cum ar fi o educaţie, un nume, un renume, un blazon, o faimă ori, trecând la lucrurile mai precare şi perisabile, la buna administrare a unei sufragerii, a unei case, a unei bucăţi de vie, a unui teren care trebuie cultivat şi tot aşa. Sunt chestiuni administrative, fie că se administrează o chestiune de familie care ţine de obicei, tradiţie, nume ori se administrează nişte bunuri la propriu.


Din ambele ipostaze se încearcă un beneficiu, unul poate iluzoriu, ipotetic, alteori real, bazat pe bani. Pentru cei născuţi în zodia Gemenilor sunt momente interesante, nu sunt la fel de dramatice şi de grave cum sunt la alte zodii, nu sunt la fel de tulburătoare precum sunt în cazul altor ipostaze astrale, aceştia se gândesc la persoana lor cu foarte mare adecvare, cu foarte multă intuiţie şi reuşesc în acest dans între Da şi Nu, între acest balans între Poate şi Dar Dacă, să găsească o cale acum, sau în următoarele 2 săptămâni, pentru viaţa lor de fiecare zi.


Tranzacţiile merg strună



Reuşesc să negocieze, să tranzacţioneze, să pună problema într-un chip eficient, inteligent, discret, poate chiar delicat, dar foarte adecvat intereselor lor. Îşi urmăresc un anumit scop fără brutalitate şi reuşesc să-i facă pe cei din jur, fără ca aceia să-şi dea seama, aliaţii lor, sprijinitorii lor, stâlpii lor de rezistenţă. Este o mică smecherie la mijloc, este o diplomaţie care le este în sânge, le este structural dată, această capacitate de a prelua de la alţii o serie de disponibilităţi şi de-ai face pe aceia să fie solidari cu propria lor cauză.

Îşi găsesc aliaţi, parteneri, lăudători şi protectori oriunde se mişcă, ceea ce până la urmă este chiar foarte bine. Teoretic ar trebui să fie foarte bună casa sentimentelor.

Practic, ea s-ar putea să fie mai furtunoasă. Aici este rost de poveşti de dragoste, de aventuri, de părăsiri, de regăsiri, de împăcări sau de tot felul de tensiuni care vin din chinurile dragostei. Unii se chinuie singuri pentru că sunt geloşi, alţii îi chinuie pe ceilalţi pentru că sunt ei oarecum neserioşi şi instabili. Este o mare disponibilitate către aventură, cunoaştere şi risipiri, prin senzualitate, sexualitate, prin emotivitate.


Deschişi spre nou


Gemenii sunt curioşi şi vor să afle tot, să ştie tot, să trăiască tot ce se poate, acum, repede şi nu mai târziu. Au şi ei foarte multe motive astrale să se simtă aşa şi la urma urmei de ce să nu dea şi ei frâu liber acestor impulsuri. Vor fi şi luni în care se vor detaşa cu totul de aceste trăiri, vor fi momente de acum încolo, în 2010 şi în 2011, când nu vor mai fi nici atât de disponibili ca timp, nici atât e relaxaţi interior, nici atât de fericiţi şi nici atât de dispuşi să primească noul în sufletul lor.

Vor fi momente când se vor îndrepta cu întreaga lor fiinţă spre alte domenii, de viaţă şi activitate, cărora li se vor dedica în totalitate, uitând că mai au suflet, că mai au iubit sau iubită, că inima are şi ea dreptul ei şi că degeaba bate şi cere acolo să i se dea atenţie, pentru că n-o vor auzi şi n-o vor asculta.

Prin urmare, până când vor veni acele momente de asceză sufletească şi trupească, mai bine să trăiască acum din plin ceea ce li se oferă. Sigur, nu haotic şi nu destrăbălat şi nu aducând drame în viaţa celorlalţi, dar cu măsură, cred că aceşti nativi vor reuşi să stabilească performanţe, mai ales bărbaţii care sunt cuceritori, probabil vor deschide o agendă, în bunul stil al sportivităţii erotice, notând, numerotând şi tot adunând câte iubite a strâns în suflet sau într-o experienţă trupească personală şi va fi foarte bucuros zicând că este performant.


Doamnele trăiesc cu adrenalină


Pentru doamne lucrurile sunt un pic mai alunecoase, mai periculoase şi mai precare, pentru că le împinge spre gesturi şi iniţiative oarecum riscante, nu toate s-ar putea să fie privite cu ochi îngăduitori, s-ar putea să mai primească câte o replică usturătoare sau câte un refuz, de aceea este bine să îşi tempereze iniţiativa şi să aştepte de la soartă ceea ce este cu adevărat predestinat. Aici lucrurile trebuie să fie ţinute mai bine sub control, nu neapărat în ideea că s-ar compromite, ci în ideea că îşi strică echilibrul interior sau pot să aibă parte de nişte experienţe stresante, care să le lase şi lor un gust amar.


Din alt punct de vedere, pentru cei născuţi în zodia Gemenilor, există şanse să revină într-o situaţie onorabilă sau frumoasă sau dorită în care s-au aflat, pentru câteva zile sau pentru următoarele săptămâni, ori măcar până în primăvara anului 2011, ei pot să fie chemaţi, solicitaţi, rechemaţi, renumiţi, sau repuşi într-o postură din care au fost alungaţi, îndepărtaţi sau marginalizaţi.


Rivalităţi


Surprizele se pot ţine lanţ, atenţie că zilele de 31 august şi 1 septembrie nu sunt cele mai fericite, de aceea auspiciile sunt împotriva nativilor din Gemeni, pentru că este vorba e o combinaţie între Soare, Mercur şi Luna neagră, ceea ce poate să le atragă critici, crize de gelozie, manifestare vădită a antipatiei unuia sau mai multora, într-un grup de ostilitate manifestată public, să aibă presă proastă, să fie acuzaţi pe nedrept, să fie supăraţi, să fie trişti, să fie enervaţi sau să fie chiar speriaţi de ceea ce li se pregăteşte într-un soi de ripostă socială. Cu cât sunt mai importanţi, mai tineri, mai frumoşi, mai de succes, cu atât rivalitatea şi conflictele vor fi mai dure şi mai acute în preajma zilelor de 21 august şi 1 septembrie.


RAC



Pentru cei născuţi în semnul Racului, săptămâna viitoare aduce foarte multe drumuri şi conversaţii, multe dintre ele cam răsucite din vrej, adică pornesc bine dar continuă prost sau au un final cu totul şi cu totul şocant, care contravine demersului, intenţiei, sau logicii evenimentelor. Poveşti cu final neaşteptat, drumuri nenumărate, drumuri întrerupte, drumuri ocolite.


Drumuri cu ocolişuri



Pleacă spre o direcţie şi nu o iau pe drumul pe care au mers întotdeauna. Sunt obligaţi să facă tot felul de demersuri, de opriri, de ocolişuri, de reveniri, ceea îi scoate din sărite şi o să îi pună pe gânduri ca şi cum ar fi un semn al destinului. Ori de câte ori pleacă de acasă nu ajung unde trebuie, ajung mai târziu, când ajung totul este închis, se petrec tot felul de conflicte pe drum, au accidente, uită obiectele acasă, se întorc să îşi hârtiile care apoi, odată ajunse la destinaţie sunt respinse pentru că sunt tardive, sunt incomplete, sunt greşite, sunt semnate anapoda sau nu au toate datele necesare.


Tot felul de relaţii stupide, caraghioase, comice sau aberante în relaţiile cu instituţiile, cu funcţionarii de la ghişeu sau cu toţi cei care sunt meniţi să pună în aplicare nişte ordine si sa administreze acte, hârtii şi inscrisuri. Cu acestia dialogul este imposibil, parcă ar vorbi cu toţii limbi străine, fără traducător. Fiecare vorbeşte pe limba lui, nimeni nu-l înţelege pe celălalt, dialogul surzilor şi relaţii complicate, stresante, chinuitoare.


Nervi şi oboseală



De aceea, vor fi exasperaţi, obositi, enervaţi şi vor avea tentaţia să lase totul baltă, ori să întrebe astrologul când se termină această perioadă proastă să reia atunci o serie de demersuri, evident peste vreo două săptămâni se va termina această perioadă. Mulţi văzând că de două zile le merge rău vor începe să amâne din propria iniţiativă si să abandoneze o serie de întâlniri si să contramandeze drumuri, excursii, călătorii sau deplasări în interes de serviciu.


Complicată rămâne în continuare relaţia cu casa a IV-a, cu părinţii, de unde pot să provină necazuri şi suferinţă personală pentru că părinţii sunt foarte bolnavi, unii chiar pot să se şi prăpădească, să dispară din viaţa de familie, alţii au probleme personale complicate şi cumulate astfel încât nici cei născuţi în zodia Racului, în postură de copii dedicaţi, nu reuşesc să le facă faţă. Tot felul de probleme legate de patrimoniu, de pământ şi o uriaşă dorinţă de a pune totul în ordine, de a intra în normalitate, de a ţine lucrurile în echilbru, un efort uriaş din când în când reuşesc, alteori mai zbârcesc şi ei. Este momentul în care ratează o serie de dialoguri şi ipostaze, este momentul când unele lucruri le abandonează, despre care uită sau le iese pentru moment din sfera de interes. Apoi revin la sursă şi îşi dau seama câte lucruri mai sunt de făcut, si iar îi apucă groaza si iar se ostenesc si tot aşa.


Imaginea publică e importantă



Atenţie sporită pentru tot ceea ce înseamnă imagine exterioară, pentru tot ceea ce înseamnă postură publică. Sunt afectaţi de tranzitele astrale toţi cei care au studii de drept. Sunt în prezent implicaţi într-o activitate profesională de natură juridică. Toţi cei care vorbesc în public, toţi cei care activează într-un domeniu în care ideea de normă, adevăr, corectitudine, morală, crez, aspiraţie, ideal şi constiinţă sunt cuvintele cheie.


Deci se exclud domeniile tehnice, inginereşti, politehnice, mecanice chiar medicale, până la un punct, ori cele economice. Toţi cei care lucrează cu mintea şi cu sufletul, adică sunt intelectuali, toţi cei care se adresează minţii si sufletului unui grup, unei colectivităţi sau unei secvenţe sociale mari cum ar fi clasa, grupă la facultate, an la facultate, generaţie sau public ori colegi în număr mare care stau si ascultă, deci toţi cei care se transformă într-un fel de public care vede, aude, înregistrează şi cataloghează reprezintă pentru nativii din Rac o oarecare ameninţare. Aceştia devin critici sau pot la un moment dat să-i conteste chiar public cu voce tare. Poate şi nativii din Rac emit idei destul de extravagante sau insuficient rumegate, finisate ori prezentate. Totul depinde de măiestrie şi pot să treacă prin acest moment cu foarte multă graţie.


Zilele nefaste



Acum, oricâtă graţie si diplomaţie ar avea, Racilor tot o să le meargă rău pe 31 august şi 1 septembrie. Sfatul meu este să nu vorbească, să nu aibă discursuri publice, să nu aibă manifestări care se văd, se aud, sunt înregistrate, sunt catalogate. Este bine să se abţină să facă o serie de precizări şi de declaraţii. Este un moment în care nu sunt în formă, contextul astral este total neprietenos şi posibil ca de pe urma unei replici stupide să aibă de tras un an, doi, sau cine stie cât, să rămână înscris în bibliografia lor ca o gafă de proporţii sau ca o clipă de opturare a inteligenţei.


Prin urmare, măsură şi un pas înapoi în această perioadă în buna regula a tehnicii de apărare şi protecţie a acestei zodii care nu face paşi laterali, face paşi înapoi. Şi bine face dacă asa a vrut Dumnezeu să lasa acest tip de natură zodiacală, o formă de luptă şi de apărare, să urmeze cursul acesta si nu cursul altor zodii, adică agresivitate sau abandon ori contracarare cu măsuri bazate pe forţă fizică. E bine să fie mlădioşi, înţelepţi, este un moment tainic pentru ei chiar dacă este complicat şi controversat din punct de vedere astrologic. Şi această taină în această clipă nu o pot percepe mai ales că datorită tranzitului mercurian aceste subtilităţi, acum în acest moment, sunt imposibil de sesizat.


Răbdare pentru că lucrurile se vor decela şi se vor revela de la sine, dându-le lor sensul ascuns al acestor săptâmăni şi al acestor încercări.



LEU


Pentru cei născuţi în zodia Leului săptămâna viitoare se asociază cu probleme financiare, cu nemulţumire, cu grijă, cu incapacităţi, cu imposibilităţi de plată sau cu imposibilitatea de a intra în posesia unei sume de bani. Cele mai complicate zile din acest punct de vedere sunt 31 august şi 1 septembrie când pot să trăiască mari momente de enervare, de cumpănă sau de complicaţie financiară din care nu pot ieşi, chiar şi cu dorinţa celor din preajmă de a-i ajuta. Este un fel de blocaj total.


Linişte la serrviciu, dezordine în viaţă



Apoi pentru aceeaşi nativi se anunţă o serie de zile în care fac drumuri în intenţia de a rezolva ceva pe cale mai mult sau mai puţin diplomatică, dar ideea este de hărţuire, de tracasare, de drumuri inutile sau de drumuri făcute împotriva voinţei şi a inimii. Drumuri făcute cu foarte multă ostilitate, pleacă de acasă gata supăraţi, nu rezolvă nimic-motiv să fie şi mai supăraţi şi mai încrâncenaţi şi tot aşa. Apoi, nu aş putea spune că la locul de muncă se întrevăd situaţii complicate şi rele, dar există o anume apăsare, există un stres, o limitare, există o serie de blocaje care durează de ceva timp şi pot continua să se manifeste.


Pentru Lei nimic nu este mai rău decât să îi închizi o uşă sau să-i pui o barieră în faţă. Este o provocare şi în acest moment devin violenţi, agresivi sau despotici, devin categorici şi nu o dată fără scrupule. Nimic nu este mai neplăcut pentru ei decât să nu poată să avanseze, să facă ce doresc şi cineva să le coordoneze viaţa sau să intervină în destinul lor, fie chiar şi într-un chp minimal.


Fără scrupule şi fără milă



Toţi aceştia sunt sortiţi unei ipostaze mai puţin agreabile. Să fie pedepsiţi, să fie înlăturaţi, să fie contestaţi, ori să intre într-un conflict ca într-o adevărată vijelie. Nu vă puneţi deci în calea unui Leu, lăsaţi-l să-şi vadă de drumuri, nu-i puneţi piedici în cale, nici mici nici mari, pentru că vă asigur va reuşi să le dărâme. Este un personaj eficient poate de aceea este atât de important şi este considerat si un personaj periculos pentru că la un moment dat dacă îşi propune poate să facă în cele mai neobişnuite si imposibile situaţii o pârtie incredibilă pentru a ajunge la scopul său. Cum spuneam, nu o dată, fără scrupule, fără milă. Este un moment care îi provoacă pe aceşti nativi dar pe de altă parte nici nu au toate stelele de partea lor.


Există în contextul astral al săptămânii viitoare destul de multe atenuări de capacitate de reacţie, după cum forţa lor este oarecum estompată, asa încât tinând cont de toate aceste precizări şi caracterizări cei născuti în zodia Leului ar trebui să fie atenţi mai mult spre sănătate, spre igienă, spre dietă, spre alimentaţie, spre terapii, spre momente de relaxare, spre vindecare trupească şi sufletească, spre identificare a unui scop, spre reculegere, spre izolare de forfota vieţii, toate acestea sunt menite să le dea forţă si vigoare pentru următoarele luni care vor răsuna din punct de vedere astrologic cu totul şi cu totul altfel.


Moderaţie



Deocamdată trăiesc o săptămână am spune banală, obişnuită, egală cu cea care tocmai s-a încheiat, asemănătoare cu celelalte săptămâni ale acestei veri. Prin urmare este bine să nu îşi propună lucruri pe care nu le pot realiza în acest moment mai întâi pentru a nu fi dezamăgiţi, apoi pentru a nu se compromite şi în al treilea rând pentru a nu se obosi degeaba.

Este bine să păstreze o conduită egală, să-şi conserve energia, să stea în expectativă şi să aibă o atitudine de oarecare modestie si supunere aparentă, evident, în fata evenimentelor si a detsinului. Ca un soi de aşteptare, ca un soi de antrenament, ca o pregătire înţeleaptă pentru ce va să vină. Acum prea mult zbucium gratuit nu provoacă decât dureri de cap, bătăi de inimă şi o apelare total neindicată la un plus de medicamente. Decât să ia medicamente cu pumnul mai bine îşi văd de viaţa lor, se liniştesc, se odihnesc şi trăiesc cât de cât fericiţi.


FECIOARĂ



Viaţa celor născuţi în zodia Fecioarei este destul de armonioasă. Au parte de prezenţa Soarelui, ceea ce este un lucru bun, o dată pe an, acest tranzit le aduce vigoare, şansă, le permite să încheie o etapă de viaţă, să deschidă o altă etapă, de aproximativ un an, în viaţa lor. Apoi, Mercur în domiciliu, nu este chiar atât de rău. Dacă este retrograd le aduce multă măsură, circumspecţie, capacitate de a cântări, de a negocia, de a reflecta, de a se gândi şi de a se răzgândi, de a deveni obiectivi şi cât mai puţin subiectivi, de a se tempera, de a nu mai fi atât de încrâncenaţi, de a se calma ori de a ieşi din prim planul atenţiei publice cu un pas necesar, undeva, într-o zonă de penumbră protectivă şi calmantă pentru trup şi suflet.


Despre bani, de bine



Apoi, sunt destul de multe evenimente la capitolul bani. Pot să primească bani, pot să primească cadouri, gesturi generoase sau o situaţie favorabilă, caracterizată prin onestitate, bunătate, cumpătare sau filantropie. Pot să beneficieze de pe urma caracterului frumos şi nobil al unor oameni care le înţeleg nevoile şi le vin în ajutor. Alteori poate că nu este nevoie de ajutor pentru că există şi persoane care au bani, au un statut special, nu stau ei la mâna altora. Atunci este vorba de armonie, înţelegere, concordie, cădere la pace sau intrare în rezonanţă pe anumite interese de o anumită amploare şi anvergură cum ar fi proiecte mari, proiecte care au nevoie de o investiţie umană şi financiară specială. Îşi pot găsi în felul acesta partenerii necesari, colaboratorii utili, susţinătorii de care au nevoie acum şi în viitor.


Două zile complicate



Pot să găsească şi banii pe care îi caută sau pot să găsească ecou în anume instituţii sau în anume oameni care au să le faciliteze accesul financiar mult dorit şi atât de necesar. Atenţie totuşi, oameni sunt şi ei, pe 31 august şi 1 septembrie este un moment complicat, mai ales cei născuţi pe 31 august, chiar dacă este ziua lor, aniversarea lor, pot să aibă parte de clipe neplăcute, enervări, ipostaze neplăcute sau certuri în familie.

Înclin să cred că multe din neplăceri vin chiar de la partenerul de viaţă, care, cum se spune…, le face o figură urâtă. Uită că este ziua lor, se poartă anapoda în momentul aniversar, au gesturi, idei şi iniţiative deplasate sau lezează ori provoacă jenă sau situaţii penibile unui nativ din semnul Fecioarei. Sigur că acela se va supăra, ceva nedemn, ceva care nu-i stă la înălţimea situaţiei, ceva care-l umileşte şi îi va pune în situaţii neplăcute şi deranjante îi va face pe aceştia să trăiască nişte ore pe care ar fi dorit să le uite sau pe care ar fi dorit să nu le trăiască niciodată.


La rândul lor, este bine să nu provoace o persoană care la rândul ei este enervată şi supărată pentru a nu riposta în acest fel lipsit de onestitate sau lipsit de decenţă. Şi ei pot să facă tot felul de gesturi care pot să provoace riposte antipatice.

Atenţie totuşi, în ciudat faptului că este vorba de zodia lor şi poate chiar de momentul aniversar, sau este o perioadă în preajma datei de naştere, pentru aproape toţi cei născuţi în zodia Fecioarei se poate pune problema unei rupturi de cineva cu care s-au aflat într-o relaţie de parteneriat, de colaborare. Poate că acasă cu soţul şi soţia lucrurile merg bine, dar se poate strica o relaţie undeva într-o firmă, undeva lucrează la un proiect comun sau acolo unde este vorba de bani şi de interese financiare, să ajungă la concluzia că s-a produs o înşelătorie, e un furt ori este o atitudine oneroasă, care îi scoate din toate săritele.


Neînţelegeri



Periculoasă este ziua şi pentru cei care au procese, audieri, expertize, evaluări ori sunt puşi în situaţia să depună mărturie, să aducă o depoziţie. Lucrurile scapă de sub control şi răul poate să iasă la orice colţ, sub diferite forme, neînţelegere, neatenţie, rea-voinţă, lipsă de caracter sau tot felul de gesturi ale unor oameni care sau solidarizat în dezavantajul unui nativ din Fecioară. Atenţie aşadar, poate mai bine ar fi să se amâne, să se deplaseze acest termen într-un segment mai avantajos, dupa 15 septembrie. Deocamdată, acesta pentru regimul procesual nu este deloc bun.



BALANŢĂ



Pentru cei născuţi în zodia Balanţei perioada cuprinsă între 28 august şi 3 septembrie aduce aceleaşi probleme de discreţie sau secretomanie legate de locul de muncă. O serie de discuţii care se poartă în secret, informaţii care vin pe căi discrete de şoapte, de aluzii sau de insinuări. Totuşi, atmosfera nu este bună. Sunt nemulţumiti, sunt crispaţi, sunt îngrijoraţi, veştile vin în cascadă la nivel destabilizator. Sunt premizele multor surprize şi multor schimbări, dar nu a celor esenţiale şi a celor aşteptate, ci schimbări în domenii mici, neesenţiale, care nu modifică fundamental contextul de lucru, contractul, banii sau statul public.




Zvonuri şi probleme cu echilibrul psihic



Apoi este o relaţie foarte specială cu tot ceea ce înseamnă adevărul si informaţia care vin pe căi oculte. Toate acestea îi privesc pe cei născuţi în semnul Balanţei într-un chip colateral sau am spune marginal. Sunt foarte multe informaţii pe care le primesc, le asimilează, le înregistrează şi apoi le marginalizează pentru că privesc un sector de viaţă neimportant al lor ori îi privesc pe alţii. Prin urmare se poate spune că mai mult află despre alţii decât află de la alţii despre ei.

Contextul astral le mai aduce aceloraşi nativi o serie de preocupări legate de sănătate, dar mai ales de echilibrul psihic, nu neapărat că ar fi bolnavi, nu neapărat că ar fi vorba de suferinţa şi de iminenţa vreunui accident. Dar nu sunt în formă, sunt stresaţi, sunt chinuiţi, sunt enervaţi, sunt plictisiţi, nu au chef de muncă, nu se pot mobiliza, totul le iese pe dos şi se transformă într-un chin viaţa de fiecare zi.

Apelează la elemente care să intervină salutar în organismul lor, să-i facă mai calmi, mai veseli, mai optimişti si să capete o distanţă necesară si înteleaptă faţă de sursele de iritare.

Harta cerului pentru nativii din Balanţă nu este prea bogată în evenimente pentru săptămâna viitoare, de aceea noi conturăm culoarele mari în care poate să intervină ceva, dar în egală măsură poate ca această săptămână să treacă si neobservată cu tracasările fireşti fără nici un fel de modificare de statut faţă de săptămâna care tocmai s-a încheiat.


Viaţa afectivă, cu puţine satisfacţii



Ar mai fi pentru cei tineri sau pentru cei singuri o premisă a unei vieţi afective tumultoase, dar nici aceasta prea satisfăcătoare. Uneori sunt semne că o relaţie se poate învigora. Se pot împăca sau ei pot ceda ori pot să ajungă la un anume modus vivendicum, un partener sufletesc. Să mai treacă şi ei cu vederea peste carenţele de caracter ale aceluia, ei însusi să schimbe un pic comportamentul încercând să salveze relaţia. Alteori, dacă este vorba de o relaţie stabilită în curând, pot să fie chiar fericiti, încântati, asa încât această echilibrare sufletească să fie binevenită. Pentru cei maturi lucrurile capătă cu totul alt contur.


Mai întâi este vorba de o anume spaimă de a se implica profund într-o relaţie afectivă. De aceea, fac eforturi uriaşe să nu dea curs unor impulsuri sufleteşti, să nu se lanseze într-o implicare afectivă, să nu îşi dedice inima cuiva, stau in expectativă şi întreaga lor circumspecţie este de natură să-i facă mai mult spectatori decât actori, ei mai mult privesc decât privesc, lucru care este resimţit de către respectivul partener şi e un aspect care îi dă si aceluia de gândit, pe care îl comentează şi îl reproşează.



Cei în vârstă sunt mai mult contemplativi decât activi, sunt mai mult privitori decât actori şi o anume frică aproapre paralizantă de a se lansa într-o nouă relaţie afectivă pune stăpânire pe ei.

Chiar dacă înăuntru sufletului este o mare dorinţă de a înfrânge singuratatea si de a atinge, dacă se poate, o clipă de fericire. Totuşi, când este vorba de exteriorizare lucrurile se lasă greu. Au foarte multe inhibiţii, reticenţe, jene, spaime si experienta de viată şi-a pus atât de puternic amprenta pe ei încât încep să nu mai creadă in nimeni şi în nimic.



Frica păzeşte bostana



De aici vine această retractilitate, de aici vine şi această falsă înţelepciune pentru că nu este vorba de o ipostază a unei maxime atitudini reflexive în faţa acestor parteneriate afective, ci este vorba mai mult de o neputinţă de a-şi înfrânge amintirile neplăcute şi toate stările prin care au trecut, de tipul suferinta despărtirii, care îi fac să devină foarte circumspecţi si să nu-şi dorească să reitereze aceste etape ingropate în sufletul lor cu destul de mult chin, cu mulţi ani în urmă, astfel încât ceea ce este pentru ei acum o brumă de plăcere este să se apropie încetisor, încetisor cât să nu se frigă de focul unei povesti afective.

Acum depinde şi de educaţie, de vârstă, de conduită, de întregul context care alcătuieste harta unui nativi din zodia Balanţei astfel că, din când în când, poate să existe şi ipostaza excepţiei de la regulă şi unii dintre nativii din Balanţă mai în vârstă să poată să depăşească aceste reticente.




În rest, săptămâna curge aşa cum am spus, într-o dinamică obişnuită, banală şi lipsită de satisfacţii obişnuite.



SCORPION



Pentru nativii din Scorpion, săptămâna viitoare aduce un accent deosebit, printr-un tranzit al lunii în zodia Taurului, ceea ce va constitui pentru aceştia o reală provocare. Tot felul de aspecte legate de tenacitate, rezistenţă şi încăpăţânare într-o relaţie partenerială sau într-o colectivitate. Tot ceea ce ţine de contract, discuţie, cădere la pace, acord sau negociere, este supus unor teste rezistenţă. Sperăm că ele vor rezista. Săptămâna nu va aduce elemente noi faţă de perioada care tocmai s-a încheiat. Aceleaşi probleme legate de prieteni, de grupuri de interese sau de asocieri bazate pe petrecerea timpului liber. Unele dintre ele sunt cam contorsionate pentru că, aşa cum analizam şi săptămâna trecută, şi săptămâna viitoare rămâne valabilă ipostaza unei revizuiri de atitudine faţă de aceste persoane.


Discuţii tăioase



Uneori dialogul este complicat sau neplăcut ca tonalitate ori deranjant prin conţinut. Unii oameni îşi transmit lucruri neplăcute şi atunci nativii din semnul Scorpionului reacţionează şi ei pe măsură. Uneori sunt indiferenţi, dar asta nu înseamnă cu nu înregistrează şi, vă asigur, că nici nu vor uita. Alteori reacţionează mult sub nivelul provocării, pentru că nu doresc să-şi irosească energia pe fleacuri şi pe lucruri insignifiante.

Chiar şi aşa, la nivelul unor reacţii minimale, dacă se hotărăsc să se îndepărteze de o persoană o vor face.

Dacă hotărăsc să rupă relaţia cu o persoană, o vor face. O serie de lucruri care îi deranjează încep să capete acum un loc important în existenţa acestor nativi. Sunt hotărâţi să alunge, aşa cum alungi o pietricică din pantof, orice fel de element care le strică echilibrul, armonia, sănătatea, somnul, pacea, liniştea, tihna mesei sau capacitatea de lucru ori ordinea în gânduri. Nimic nu trebuie să fie element aleatoriu acum în câmpul de viaţă şi activitate al unui Scorpion. Este pretenţios şi este şi protectiv.


Pe de altă parte, sunt multe elemente care vin să îi aducă în prim-plan o serie de proiecte care merită foarte multă atenţie. O astfel de ipostază se petrece în cursul zile de 3 septembrie, când conştientizează că o serie de elemente care sunt determinante pentru ei au fost neglijate şi marginalizate în favoarea unor lucruri care au ţinut de frivolitate sau de vacanţă ori de o petrecere a timpului liber cam nechibzuit administrată.

Acum se ceartă pe ei înşişi şi se trimit la treabă. Vor spune
“Gata cu vacanţa, gata cu distracţia, gata cu râsul, cu prietenii, cu călătoriile, cu tot felul de preocupări care nu au nicio finalitate şi nicio valoare”. De aceea se extrag din procupările gratuite pentru a se implica în preocupările de multă greutate şi multă rezonanţă pentru drumul lor în viaţă. O chestiune ideologică, o chestiune de crez, o chestiune de conştiinţă.

Parte de carte



Cei născuţi în semnul Scorpionului pot pe 3 şi 4 septembrie să facă adevărate pasiuni pentru o carte, pentru o anume valoare, pentru un autor. Pot să îşi dorească să se cufunde în meditaţie, în rugăciune, în transă, în trăiri speciale. Unii vor căuta tihna şi pacea Bisericii, alţii înţelepciunea unui preot şi dialogul cu acesta liniştitor sau înălţător. Zilele de 3 şi 4 septembrie sunt un adevărat balsam sufletesc pentru aceşti nativi care se refugiază în tot felul de preocupări intimiste sau care necesită linişte, izolare de forfota vieţii, de restul oamenilor, interiorizare, meditaţie, gând înalt. Se vor simţi foarte bine în acest context de intelectualitate şi spiritualitate.


Apoi, pentru aceiaşi nativi ar fi de reţinut faptul că o serie de zadarnice chinuri ale iubirii, cum le definea Shakespeare, rămân în continuare valabile şi pot chinui în măsura în care şi ei au atâta minte încât să se dedice unor fleacuri. Vă asigur că nu tot ceea ce se petrece într-o relaţie sentimentală trebuie dilatat şi transformat într-o anume dramă personală. Sunt tot felul de cuvinte şi gesturi care chiar dacă nemulţumesc, e bine să fie percepute şi cântărite, catalogate, la adevărata lor valoare, fără exagerare, pentru că, oricât ar fi de motivante trăirile sufleteşti, patima sau sinceritatea dragostei, totuşi aceste mici catastrofe zilnice trebuie să capete statut de firesc, de normal şi nu de excepţie care să le dea viaţa peste cap.


SĂGETĂTOR


Pentru cei născuţi în semnul Săgetătorului săptămâna viitoare este legată de numeroase probleme legate de poziţia lor socială. Unii îşi schimbă locul de muncă, alţii doresc să ajungă undeva mai sus, mai bine, să fie mai vizibili, să se audă şi să se afle mai repede despre ei. Totuşi în ciuda acestor ambiţii sau ale unor dorinţe de parvenire, cei născuţi în Săgetător nu reuşesc nici săptămâna viitoare să facă paşi importanţi, determinanţi pentru cariera lor.

Deocamdată, ziua de 3 septembrie este una de care trebuie să ţină seama pentru că la acest capitol pot să primească veşti destabilizatoare sau dezamăgitoare, apoi ei înşişi, poate pe fondul acestor informaţii, să-şi schimbe reperele, să înceapă să aibă percepţii modificate şi dorinte nuanţate.


Probleme şi iar probleme



Apoi, zilele de 31 august şi 1 septembrie sunt proaste la capitolul nume, renume, imagine publică. Pot fi criticaţi, se poate vorbi prost, anapoda
şi nejustificat despre ei, pot să aibă o anume sonoritate deranjantă într-un context care să le atragă critici. Apoi familia poate să aducă un balast destul de greu in existenţa lor. Îi trage în jos, îi opreşte, îi incetineşte, fac tot mai puţine lucruri în favoarea lor şi în beneficiul lor şi tot mai multe lucruri în favoarea şi beneficiul familiei. Dar asta nu-i mulţumeste deloc şi nu reprezintă nici măcar o recompensă, reprezintă o corvoadă, o povară, au sentimentul că sunt transformaţi în servitori, în slugi, că este o sclavie, care ţine de obligaţia relaţiilor de familie.

Uneori se revoltă, mai emit şi ei tot felul de ameninţări sau de promisiuni că pleacă, că nu mai vin, că nu mai răspund la telefon, că nu se vor mai interesa de cutare şi cutare persoană, că nu se vor mai implica in cine stie ce demers familiar. Ei, acestea sunt vorbe goale, spuse la mânie, spuse la enervare, fireşte că îşi vor vedea de conduita lor în aceeaşi parametrii ca şi până acum pentru că conduita astrală are o anume capacitate de a o modifica pe cea umană la nivel individual într-un chip pe care cred si dumneavoastră l-aţi constatat deseori ca fiind aproape implacabil.



Neschimbaţi



Aşadar, degeaba îşi jură în barbă cei născuţi în semnul Săgetător că se vor
purta altfel, că de-acum încolo o să se schimbe. N-o să se schimbe nimic, spun doar vorbe goale aşa încât nu-i luaţi în seamă pe cei care, dacă sunt născuţi în zodia Săgetătorului promit tot felul de schimbări de viaţă şi de statut. Sunt destul de motivaţi şi destul de ambalaţi într-o serie de chestiuni care ţin de anturaj, grup, coterie sau mic club. Există premizele unor imprieteniri esenţiale, frumoase, speciale, favorabile, norocoase sau chiar de un anume rang al demnităţii onorante.

Pot să întâlnească persoane care prin vârstă sau prin valoare personală să însemne mult în viaţa publică. Simpla vecinătate, dialogul, prietenia cu aceia este o carte de vizită, este o recomandare. Apoi sunt prieteniile utile, fireşti, dinamice si apoi prieteniile plăcute, dulci care fac farmecul vieţii de fiecare zi. Vor avea parte din fiecare element câte puţin, vor degusta toate ipostazele, se vor bucura de toate aceste premize pe care relaţiile interumane le construiesc pentru acestia.

Mai puţin interesantă sau mai puţin fericită este casa a Va, a sentimentelor, unde lucrurile ţin de ruperea relaţiilor, de amânare, de întârziere, de un oarecare abuz sau nedreptate. Săgetătorii sunt puţin cam agresivi şi categorici, o iau puţin cum se zice în popor, ”de-an boulea”. Aşadar un pic de temperanţă, de ingăduinta, de obiectivitate nu ar strica. Nu intotdeauna partenerul de suflet este chiar atât de vinovat sau chiar atât de neimportant, cât cred ei.


Acordaţi-i atenţie, acordaţi-i grijă, acordaţi-i sentimentele necesare, veţi fi răsplătiţi pe măsură. Dacă tot călcaţi în picioare şi dispreţuiti sau ignoraţi nevoile celuilalt, sentimentele lui, trăirile lui s-ar putea ca la un moment dat când veţi avea nevoie să rămâneţi singuri, s-ar putea ca aceia tocmai în momentul cel mai dificil pentru dumneavoastră să nu mai fie dispusi să rezoneze sau să se sacrifice. Îşi vor aminti cum au fost şi ei trataţi la rândul lor. Prin urmare aici este un loc în care Săgetătorii greşesc, exagerează si sunt nedrepţi. Credeţi-mă!



CAPRICORN



Pentru cei născuţi în semnul Capricornului săptămâna viitoare nu aduce prea multe elemente noi. Perioada cuprinsă între 28 august şi 3 septembrie este pentru aceşti nativi un prilej de a reveni asupra unor chestiuni personale de maximă importanţă, de a insista asupra lor, de a se implica, de ase dărui, de a se cufunda în profunzimea unor chestiuni care ţin de atitudine, opţiune fundamentală, conştiinţă sau rezonanţă cu evenimentele majore care se petrec în viaţa lor.

Sunt multe provocări, sunt multe blocaje, sunt multe neputinţe dar sunt şi foarte multe dorinţe. Ele se întrevăd foarte clar pe harta cerului pentru aceşti nativi. O zi în care toate aceste ipostaze par mai acute, mai vizibile, sau mai dureros trăite, este 3 septembrie şi ulterior 4 şi 5 septembrie. Atunci se repun pe tapet chestiuni parteneriale, chestiuni de principiu, chestiuni care ţin de familie sau de statut public.



Ambiţii şi dezamăgiri



Aceşti nativi doresc să îşi stabilizeze o imagine publică sau o postură, un loc în lume şi în societate. Saturn, guvernatorul lor, se află într-o zodie bună, în exaltare, în Balanţă şi locuind casa a 10-a le dă acestora o uriaşă dorinţă de emancipare, de afirmare, de dezvoltare, de recunoaştere sau chiar dorinţa de a cuceri şi copleşi segmentul în care activează. Doresc să fie primii, cei dintâi şi de nedislocat dintr-un anume top.

Al valorilor, evident. Pentru aceasta, deocamdată nu muncesc chiar atât de mult, mai întâi gândesc, construiesc, elaborează un eşafodaj, fac o strategie pe termen scurt, cam cum să acţioneze, cu cine să se alieze, cu cine să vorbească, ce să spună, ce să nu spună, în aşa fel încât fiinţa lor să fie cât mai apreciată şi cât mai puţin vulnerabilă.


Este o strategie, este un temei de luptă, încă nu e lupta, nu este gestul propriu-zis care începe să determine reacţii. Din când în când constată că au probleme de comunicare. Fie nu sunt luaţi în seamă, fie sunt contrazişi, fie sunt dezamăgiţi de cursul evenimentelor care vin să stabilească nişte relaţii total disonante cu întreaga lor conduită, cu premisele lor. O zi dezamăgitoare, o zi enervantă, o zi stresantă poate să fie 31 august, dar nici cu 1 septembrie nu mi-e prea ruşine. Sunt două zile în care pot să nu se exprime bine, pot să comită greşeli, pot să facă gafe, pot să comită indiscreţii, pot să fie traşi de limbă, pot să emită o serie de judecăţi de valoare sau să rostească o serie de cuvinte care să fie în dezavantajul lor pentru că fie îi pun într-o lumină neplăcută, fie îi vulnerabiliează pentru că vorbesc despre alţii sau despre sectoare de viaţă care ar trebui să fie ţinute deoparte, în taină, în secret.


Comunicarea nu este la cote maxime, de altfel nici examenele sau prestaţia unor capricorni în contextul unor examinări, verificări şi testări de cunoştiinţe nu este cea mai indicată. Pot să ia note mici, pot să se blocheze, pot să facă un şoc pe fond emoţional încât să nu mai ştie pe ce lume sunt şi ce să spună în faţa unei comisii de examinare.


Oscilaţii şi tentative de fraudă



Celebra fâstâceală, celebra bâlbâială din care nu pot ieşi, celebra încurcătură în care intră şi din care nu mai pot ieşi, chiar cu ajutorul unui profesor binevoitor al unui profesor din comisie. Oricât de înţelegătoare ar fi comisia de examinatori, totuşi nativul din Capricorn nu reuşeşte să facă o figură bună. În egală măsură, se poate vorbi şi de o carenţă de pregătire, sau, cu cât este mai mare lipsa de pregătire, cu cât sunt mai mari golurile la diferite capitole unde ar fi trebuit să fie aşi, cu atât este mai mare şi mai răsunător eşecul. De aceea nativii din Capricorn cei tineri, foarte tineri, adolescenţii, ar trebui să ţină cont de aceste 2 zile foarte rele dacă se prezintă în faţa oricărei comisii de examinare la indiferent ce nivel.


Contextul astral merge şi mai departe şi, dacă este vorba de elevi sau studenţi, se întrevăd premisele unor mici furtişaguri, unor tentative de a copia, de a fura informaţia, de a obţine pe căi ilegale note de trecere, de a înşela vigilenţa cuiva tocmai în dorinţa de a obţine cât mai repede şi cu efort cât mai puţin sau pe nedrept, o notă, un calificativ care să îi avantajeze.

Examenele sunt viciate, comunicarea în sine cu cei apropiaţi este complicată şi drumurile sunt stresante. Pot să aibă destul de multe necazuri ori destul de multe încurcături ori accidente în această perioadă. Atenţie majoră începând cu seara zilei de 30 august până în dimineaţa zilei de 2 septembrie.


VĂRSĂTOR



Pentru cei născuţi în semnul Vărsătorului continuă marcajul puternic, decisiv am putea spune, pentru unii care ţine de ideologie, crez, convingere, motivaţie profesională. Pentru unii s-ar putea să fie regăsirea unui făgaş pierdut, implicarea în chestiuni de mare importanţă, de mare valoare care să le schimbe viaţa. Pentru alţii s-ar putea să fie vorba de o incurcătură, de o uimire, de un popas. Stau si se miră ce se întâmplă cu ei, stau si se întreabă de ce se întâmplă atâtea lucruri în jurul lor, de ce lor li se întâmplă şi nu altora o serie de secvenţe de viaţă dintre cele mai ciudate. Pentru că sunt Vărsători, evident.


Acest moment de oprire, de stupoare în faţa evenimentelor, are darul de a-i transforma pe cei născuţi în Vărsător într-un fel de pocal plin cu miere sau cu nectar sau cu o băutură deosebbit de bună, încărcată de calităţi, dar care nu poate fi oferită, consumată şi cunoscută.

Sunt un potenţial neştiut. Ar dori să iasă din această stare, ar dori să înfrângă această barieră care îi face să stea undeva în spatele scenei. În faţa lor tot felul de personaje evoluează, ei vor să intervină dar nu sunt văzuţi, nu sunt auziţi. E un moment de opturare. Sigur, de-alungul timpului acest moment va fi depăşit şi va fi trecut mai bine sau mai prost, cu mai mult sau mai puţin efort de către aceşti nativi în funcţie de vârstă, sex, educaţie, mentalitate, pregătire sau experienţă de viaţă.


Dor de ducă



Deocamdată este o chestiune de nemulţumire personală ,înclin să cred, pentru cea mai mare parte. S-ar vedea muncind în altă ţară, s-ar vedea muncind în altă clădire, s-ar vedea făcând altfel de lucru, desfăşurând altfel de activităţi. De aceea au un fel de chef de plecare, de evadare, dar mai puţin constructivă, nu este un exil voit, precis într-o ţară, pentru un anume lucru, ei au doar un dor de ducă şi vor să se deplaseze din acest segment georgrafic undeva, oriunde, pe lume le-ar fi mai bine. Dar nici ei nu stiu unde le-ar fi mai bine.

E un soi de incertitudine, de tatonare şi aceste două ipostaze, blocarea mentală sau blocarea în proiect şi aceste neputinţă de fixare într-o ipoteză salvatoare este esenta acestei săptămâni, dar este esente ultimilor săptămâni în egală măsură şi nu se desiră deloc din punct de vedere astrologic, ba dimpotrivă se intăreste în ităraia respectivă ca un fel de realitate cosubstanţială cu natura Vărsătorilor.



Două zile de sărăcie accentuată



Problemele financiare sunt cele dintotdeauna, ştiute, cu un accent deosebit pe 31 august şi 1 septembrie când pot să aibă necazuri, să fie somaţi, să plătească tot felul de sume mult peste ceea ce au estimat, practic să distrugă orice din bugetul personal, o cantitate de bani infinit mai mare decât scontau, de aici si enervarea si nemulţumirea, de aici si revolta. Dar, pot să fie şi păcăliţi.


Atenţie, cu cât vi se cere pentru un obiect, pentru un serviciu, pentru o sumă mare care vi se pare nejustificată, disproporţionată, opriţi-vă! Înseamnă că este ceva cu adevărat în regulă, înseamnă că intuitia dumneavoastră a funcţionat si inseamnă că cineva încearcă să vă păcălească.

Abţineţi-vă de la lucrurile exorbitante, palpitante sau scumpe numai de dragul de a fi o cumpărătură de marcă sau un trend, sau de a va face un moft pentru că sunteţi supăraţi.

Şi mofturile au preţul lor, prin urmare tot ceea ce este scump acum arată a păcăleală, înşelătorie sau şarlatanie, iar dumneavoastră sunteţi evident un client foarte bun în această perioadă prin detaşarea de contingent, prin indiferenţa faţă de lucrurile materiale, prin acel nu vad, nu aud, nu înţeleg, eu sunt cu capul în nori.

Vărsătorii nu sunt chiar cu capul în nori dar sunt cu adevărat detaşaţi de aceste probleme ale vieţii de fiecare zi care li par minimale, li se par obositoare şi dezagreabile, ca şi cum s-ar coborî la un nivel sub rangul si demnitatea lor.



Nu se lasă pradă nimicurilor




Să stea să numere bani, să se târguiască, să analizeze, e prea mult pentru un Vărsător. Ei, este prea mult până în ziua de 31 august sau 1 septembrie când se va găsi cineva să-i tragă o păcăleală pe cinste si să-l aducă pe respectivul Vărsător cu picioarele pe pământ, asta în cea mai proastă ipostază pentru că sper, în varianta cea bună, să fi apucat inaintea aceluia, adica al ticălosului, astrologul să-l aducă cu picioarele pe pământ pe respectivul Vărsător.


PEŞTI



Săptămână dinamică pentru Peştii care au trăit un moment de glorie, prin Luna Plină în Peşti care tocmai s-a petrecut în seara zile de 24 august. Sunt oarecum obosiţi şi încercaţi dar şi plini de informaţii utile pe care le-au primit în acele zile de graţie. Săptămâna care vine este pentru aceşti nativi aducătoare de numeroase planuri, proiecte, gânduri şi transformări, din punct de vedere financiar.



Multă activitate


O forfotă la nivel mental. Apoi o forfotă la nivelul discuţiilor, interferenţelor umane sau al dialogurilor necesare, al schimbului de idei, de informaţii, de materiale documentare. Totul este în vederea şi în favoarea realizării unui proiect a cărui consistenţă din punct de vedere juridic acum este inexistentă, este imposibilă şi care va deveni o realitatea de-abia odată cu sfârşitul lunii martie 2011.

Prin urmare, mai sunt încă multe luni în care aceste proiecte vor cunoaşte transformări, îmbogăţiri, până să devină viabil, adevărat şi important. De altfel, oricât ar încerca să forţeze nota şi să-şi impună punctul de vedere şi să calce pe coadă soarta, nu vor reuşi.


Din acest punct de vedere Jupiter este un aliat al lor, dar nu pe casa a doua, a banilor, deocamdată este în mişcare aparent retrogradă şi ne dă semnale că nu este momentul oportun şi va deveni iarăşi aliatul lor pentru că se va întoarce în Peşti, în domiciliul nocturn, în favoarea acestor nativi în acest Septembrie care începe li vor avea de acum încolo până în martie destul de multe lucruri de tras ca o consecinţă astrală pentru viaţa lor.

Nativii din semnul Peştilor vor beneficia de Jupiter dar pentru propria persoană, pentru sănătate, pentru imagine sau pentru destin, mai puţin pentru bani. Aşa încât să nu se încrânceneze şi să nu se enerveze şi să dea drumul la tot felul de proiecte de afaceri, nefinisate, nefondate şi mai ales necoapte.



Tensiuni cu partenerii



Chiar din punct de vedere astrologic există, ca şi în agricultură, un moment optim, al culegerii roadelor în momentul cel mai potrivit al coacerii. Nici prea devreme, să fie fructul crud, nici prea târziu să fie fructul trecut, deshidratat şi fără gust.

Ca să nu fie compromis proiectul, evident, trebuie să-l ascultaţi din când în când şi pe astrolog, repere în timp, reale şi cu maximă precizie, sau cu maximă onestitate, cum vreţi dumneavoastră. Acum, categoric acest moment nu este şi insistenţa acestui sfat astrologic este pentru finisare, pentru aşteptare şi pentru răbdare, nu pentru acţiune, nu pentru zarvă, nu pentru precipitare, total şi total neinspirată.

Destul de multe relaţii tensionate în plan partenerial, cu soţul, cu fostul soţ, cu cei cu care se operează partaje şi despărţăminte de bunuri. Ziua de 31 august şi 1 septembrie este conflictuală, complicată, îi poate leza pe Peşti, aceştia pot fi jigniţi, umiliţi, stresaţi, terorizaţi, să li se forţeze mâna, să fie aduşi la exasperare sau să fie puşi în situaţii dintre cele mai umilitoare, neplăcute. Nu este vorba de violenţă fizică şi verbală, cât este vorba de presiuni uriaşe, morală pe care aceştia aproape că ajung să n-o mai simtă.

Pe un astfel de context, începând cu ziua de 30 august, nu este un moment bun pentru negocierea contractelor, pentru punerea semnăturii pe o serie de acorduri şi parteneriate şi nici măcar discuţia, dialogul cu un potenţial viitor partener de afaceri.

Este total neindicat, peştii vor face impresie proastă, nu vor fi în formă, vor fi supăraţi, lacrimogeni, enervaţi, abătuţi şi vor lăsa impresia că sunt persoane pe care nu te poţi baza, ceea ce nu este adevărat, în ansamblu, însă foarte adevărat în acele câteva zile pe care noi le precizăm încă o dată, între 30 august şi 3 septembrie.



sursa: Evenimentul Zilei

Response to "URANIA vă prezintă horoscopul săptămânii 28 august-3 septembrie"

Leave A Reply

Lista mea de bloguri

Media

Postări populare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TRAFIC 2

livescore in

promovare