marți, 18 ianuarie 2011

Stela Popescu va juca în telenovela "Iubire şi onoare" de la Acasa TV

Posted on 20:26 by Cioara Andrei


Cel de-al doilea sezon al telenovelei "Iubire şi onoare", ce începe de pe 24 ianuarie, ora 20.30, la Acasă TV, adaugă pe generic încă două nume de referinţă ale scenei şi filmului din România: Stela Popescu şi Florin Zamfirescu. Una dintre cele mai mari actriţe, Stela Popescu, va interpreta rolul arăboaicei Zahira, o fostă iubită a şeicului Hussenin care a părăsit cu mulţi ani în urmă Emiratul Beled el Noor pentru a trăi în SUA.

Ea se întoarce acum în emirat cu mentalitatea schimbată şi cu alte păreri despre şansele femeii în societate, iar lupta pentru emanciparea sexului frumos va schimba destine.


"Zahira este fosta iubită a lui Hussein, o femeie care a stat în Statele Unite ale Americii, o araboaică ce, deşi iubeşte cultura şi religia musulmană, e mai liberă în gândire. Îşi doreşte să ajute femeile musulmane să înveţe şi pentru acest lucru vrea să înfiinţeze o şcoală", povesteşte Stela Popescu.

Florin Zamfirescu, între România şi Beled el Noor

Personajul interpretat de cunoscutul actor Florin Zamfirescu se numeşte Said şi este de origine arabă. Afacerile îl poartă atât în Romania, cât şi în Beled el Noor.

"Deşi Said este un personaj complex, nu am considerat că este necesar un studiu al culturii arabe pentru construirea personalităţii lui", a spus Florin Zamfirescu.

O altă surpriză pe care au pregătit-o producătorii este lookul personajelor. Îndrăgiţii protagonişti vor apărea un pic schimbaţi, cu alte coafuri, având în vedere că acţiunea se defăşoară după cinci ani de la ultimele evenimente.

Filmările pentru sezonul doi au început în septembrie 2010, în Turcia. Prezentă de patru ani în distribuţia producţiilor MediaPro Pictures pentru Acasă, Stela Popescu a jucat în "Regina" sau "Aniela". "Admiraţia mea cea mai mare este pentru regizorul Iura Luncaşu, care are o fantezie extraordinară şi care colaborează foarte bine cu ceilalţi regizori", spune indrăgita artistă.

Şi Florin Zamfirescu este un vechi colaborator al postului. Actorul care i-a dat viaţa lui Gigi Dumbravă în "Regina"şi "Inimă de ţigan". El a mai interpretat şi un rol negativ, Haralamb Capelin, în serialul de epocă "Aniela".

INTERVIU

"Lumea arabă nu are prea multă comedie"

EVZ: Se implică Zahira în povestea de dragoste dintre Şeicul Amir bin Hussein el Jisr şi Ilinca Stuttman?

Stela Popescu: Nu are o legatură directă cu ei. Relaţiile ei sunt apropiate de emirul Hussein, de Aziz şi de Sharifa. Acesta este triunghiul care interesează.

Cât de mult v-aţi documentat pentru a intra în pielea personajului?

Faţa mea nu mi se părea potrivită pentru a juca o arăboaică, dar fetele de la make-up, din Buftea, mi-au dat această tentă arăbească de care era nevoie prin machiajul ochilor.

Aşa cum se obişnuieşte la începutul fiecărui proiect de la Acasă, am discutat cu specialişti care cunosc legile domeniului în care se lucrează. Întotdeaua îmi face plăcere să joc la postul Acasă, mă simt ca "acasă", e un colectiv pe care îl cunosc în proporţie de 80%. De-a lungul anilor ne-am plăcut, ne-am înţeles şi totul este în ordine.


Sunteţi o celebră actriţă de comedie. Rolul Zahirei vă va permite să arătaţi şi această latură?

Nu are cum, nu chiar în totalitate. Lumea în care ne mişcăm noi, lumea arabă, nu are prea multă comedie.

Personajul dumneavoastră îşi doreşte să ajute femeile musulmane. Cu ce personaje va intra in conflict?


Va reuşi să înfiinţeze şcoala?

Ea vrea să înfiinţeze o şcoală prin care îşi doreşte ca femeile arabe să înveţe şi să devină moderne. Nu cunosc intenţiile scenaristelor mai departe, însă până în momentul la care am filmat, Zahira este în foarte bune relaţii cu Ilinca şi nu a intrat în conflict cu nimeni, poate, oarecum, cu Sharifa.



sursa: Evenimentul Zilei

Response to "Stela Popescu va juca în telenovela "Iubire şi onoare" de la Acasa TV"

Leave A Reply

Lista mea de bloguri

Media

Postări populare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TRAFIC 2

livescore in

promovare